Viena no pasaulē labākajām ultramaratonistēm daļu distances braukusi ar auto

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com

Viena no pazīstamākajām un labākajām ultramaratonistēm pasaulē Joašja Zakševski no Skotijas pieļāvusi ārkārtīgi nerātnu lietu. Daļu no distances viņa veikusi automašīnā, vēsta BBC. 

7. aprīlī Polijā dzimusī sportiste piedalījās ultramaratonā no Mančestras uz Liverpūli, kura garums ir 80 kilometru. Lai gan sākotnēji viņa finišēja trešajā vietā, vēlāk atklājās, ka aptuveni četrus kilometrus no distances veikusi ar automašīnu.

Lieta tika izmeklēta, kad skrējiena organizatori saņēma informāciju, ka kāds dalībnieks ar nesportisku metodi ieguvis sportisku priekšrocību. Pārbaudot sacīkstēs izmantoto pozicionēšanas sistēmu, atklājās, ka Zakševski pusotra kilometra posmu veikusi neticami ātri. 

Pati skrējēja stāstījusi, ka tā bijusi kļūda un viņa nav rīkojusies ļaunprātīgi. Vienā brīdī viņa sākusi klibot un apmaldījusies. Ceļa malā ieraudzījusi kādu draugu, kuru palūgusi aizvest līdz nākamajam kontrolpunktam. Tur viņa plānoja izstāties, bet pēcāk nolēma turpināt skriet un par trešo vietu saņēma arī medaļu un no koka izgatavotu trofeju. Pozēja arī fotogrāfiem. 

"Kad nokļuvu kontrolpunktā, teicu, ka izstāšos un ka esmu braukusi automašīnā, bet tur man sacīja: "Tu ienīdīsi sevi, ja apstāsies."

"Es apņēmos turpināt distanci, skrienot ārpus konkurences."

Kad atklājās, ka viņa šmaukusies, 47 gadus vecā Zakševski tika diskvalificēta.

Uz sacensībām  Zakševski no Austrālijas ieradās vien iepriekšējā dienā. Vēlāk viņa atzina, ka pieļāvusi kļūdu, pieņemot apbalvojumus, kurus vajadzēja atdot atpakaļ sacensību rīkotājiem. 

"Es biju nogurusi un nejutos labi," BBC sacīja skrējēja. "Turēju paceltas rokas, man vajadzēja tās nolaist un nepozēt fotogrāfiem, bet es jutos slikti un nedomāju ar skaidru galvu."

Zakševski pārstāvējusi Skotiju Lielbritānijas Sadraudzības spēlēs un uzstādījusi vairākus pasaules, Lielbritānijas un Skotijas rekordus ultragaro distanču skriešanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu