Pukinsks: Valsts amatpersonas statuss varētu būt labs instruments, lai iegūtu lielāku caurskatāmību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Pukinsks
Edgars Pukinsks Foto: Publicitātes foto (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadības pārstāvjiem piemērotais valsts amatpersonas statuss varētu būt labs instruments, lai iegūtu lielāku caurskatāmību, aģentūrai LETA atzina viens no LOK izpildkomitejas (IK) locekļiem Edgars Pukinsks.

LOK vadībai - prezidentam, ģenerālsekretāram un Izpildkomitejas locekļiem - tiks noteikts valsts amatpersonu statuss. Līdz ar to Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lūgs informāciju no LOK, lai 15 dienu laikā varētu iesniegt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) precizētus ministrijas un tās pārraudzībā esošo struktūru valsts amatpersonu sarakstus.

Pukinsks darbu LOK IK sāka laikā, kad bija Latvijas Futbola federācijas (LFF) amatpersona, bet šobrīd nestrādā sporta pārvaldībā, tāpēc viņš aizvada savu pēdējo gadu Izpildkomitejā.

"Vienīgais, kas šķiet traucējoši, ir tas, ka papildu jāreģistrējas un jāpilda dokumenti. Man šobrīd nav līguma, ka es nedrīkstētu izpaust savus ienākumus. Raugoties no sistēmas viedokļa, šķiet, ka tas varētu būt labs instruments, lai iegūtu lielāku caurskatāmību vienā no būtiskākajām sporta organizācijām," atzina Pukinsks.

Savukārt cits izpildkomitejas loceklis, mediķis Pēteris Apinis pauda nostāju, ka neesot iespējams dažu dienu laikā piešķirt LOK valstiskas organizācijas statusu.

Apiņa skatījumā, pagaidām ap LOK ir tik daudz spekulāciju un nesaprašanu, ka viņš nevarot prognozēt tālāko attīstību. Tomēr, viņa vērtējumā, nevalstiskai organizācijai piešķirt valstiskas organizācijas statusu nav iespējams dažu dienu laikā.

"Man nav nekā ko slēpt, bet, vai es vēlos pildīt deklarācijas, ir vērts pārdomāt, īpaši tāpēc, ka LOK manā dzīvē attiecas tikai uz izdevumu tāmi," sacīja Apinis.

IZM vērtējumā LOK amatpersonām šādu statusu var piešķirt, balstoties uz likuma punktu, kas atrunā, ka par valsts amatpersonām uzskatāmas arī personas, kurām, pildot amata pienākumus publiskas personas institūcijās, saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir tiesības pieņemt vai sagatavot lēmumus par publiskas personas mantas iegūšanu, tās nodošanu citu personu īpašumā, lietošanā vai valdījumā, atsavināšanu citām personām vai apgrūtināšanu ar lietu vai saistību tiesībām, kā arī finanšu līdzekļu sadalīšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu