LOK Ģenerālā asambleja ārkārtas sesijā vērtēs iespējamo interešu konfliktu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Žoržš Tikmers
Žoržš Tikmers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālā asambleja ārkārtas sesijā 26.maijā izvērtēs izskanējušo informāciju par iespējamo interešu konfliktu LOK prezidenta Žorža Tikmera darbībā.

Tikmers ārkārtas sesiju sasaucis saskaņā ar LOK statūtiem, iekļaujot tās darba kārtībā arī jautājumu par sporta nozares nevalstiskā sektora sadarbības uzlabošanu un pārvaldības modeļa izstrādi, aģentūru LETA informēja LOK.

Ģenerālās asamblejas ārkārtas sesija notiks viesnīcā "Radisson Blu Daugava Hotel", Kuģu ielā 24, un sāksies plkst.11.

Jau ziņots, ka LOK un Latvijas Basketbola savienība (LBS) šomēnes iesaistījās publiskā un konfliktējošā viedokļu apmaiņā pēc tam, kad Latvijas Televīzijas (LTV) "Sporta studijas" intervijā ar LOK prezidentu Tikmeru atklātībā nāca informācija par viņa bijušo un esošo ģimenes locekļu iesaisti uzņēmos, kas sniedz pakalpojumos olimpiskajiem centriem.

LTV sporta ziņu redakcija sestdien ziņoja, ka vairāki ar Tikmeru saistīti uzņēmumi bijuši ilggadēji piegādātāji LOK un tās paspārnē esošajiem olimpiskajiem centriem. Dažiem no tiem tas bijis laikā, kad Tikmers bija LOK viceprezidents un ģenerālsekretārs, bet pāris - kad viņš jau kļuvis par LOK prezidentu.

LTV guva apstiprinājumu informācijai par pieciem uzņēmumiem - SIA "SC Kafe", SIA "Ice Ring", SIA "Plus Fitness", SIA "Express Travel" un SIA "Rumba koģenerācija" -, kuros līdzīpašnieces kādā brīdī bijušas vai joprojām ir Tikmera bijusī sieva Gita Ducmane un tagadējā dzīvesbiedre Inese Celmiņa. Trīs uzņēmumos Celmiņa kļuvusi par līdzīpašnieci Ducmanes vietā, kad Tikmers no Ducmanes šķīries.

Šo uzņēmum darbības nozares ir ēdināšana, trenažieru īre, slidotavas piegāde, koģenerācija un ceļošanas pakalpojumi. Atsevišķos uzņēmumos kapitāldaļas pieder arī bijušā LOK prezidenta Viļņa Baltiņa dzīvesbiedrei un bijušā finanšu direktora Alda Āboliņa meitai, ziņo LTV.

Tikmers noraidījis aizdomas par iespējamu interešu konfliktu un saistībā ar izskanējušo informāciju paziņojis, ka varot saskatīt LBS vēlmi īstenot pret viņu vērstu nomelnošanas kampaņu cīņā par ietekmi LOK.

Savukārt LBS prezidents Raimonds Vējonis noraidījis Tikmera mēģinājumu izskanējušās ziņas par viņa iespējamo interešu konfliktu saistīt ar LBS un aicinājis Tikmeru publiski atvainoties LBS. Vējonis negrasās pretendēt uz LOK prezidenta amatu, bet uzskata, ka no tā būtu jāatkāpjas Tikmeram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu