Video ⟩ RFS uzvar Daugavpilī un piekto maču pēc kārtas nospēlē "sausā"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolists Petrs Marešs
RFS futbolists Petrs Marešs Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas vienība RFS, divus vārtus gūstot Petram Marešam, trešdien Daugavpilī izcīnīja panākumu septītās kārtas mačā, nezaudējot septītajā spēlē pēc kārtas.

Rīdzinieki izbraukumā ar rezultātu 5:0 (2:0) sagrāva "Daugavpili". Piekto maču pēc kārtas un kopumā sesto reizi šosezon RFS neielaida vārtus.

RFS šosezon septiņos mačos izcīnījusi četras uzvaras un piedzīvojusi trīs neizšķirtus. Gūto un zaudēto vārtu attiecība patlaban ir 11:1.

Viesi izvirzījās vadībā sestajā minūtē, kad "Daugavpils" spēlētājs Dāvis Cucurs mēģināja pārtvert pretinieku piespēli, taču neveiksmīgi raidīja bumbu pats savos vārtos. Pirmā puslaika izskaņā 39.minūtē rīdziniekiem izdevās dubultot pārsvaru pēc Jāņa Ikaunieka precīzā sitiena vārtu apakšējā stūrī no salīdzinoši tuvas distances.

Otrajā puslaikā Rīgas komanda vēlreiz pārspēja "Daugavpils" vārtsargu, šoreiz ar precīzu sitienu izceļoties Marešam, bet 4:0 panāca Dmitrijs Zelenkovs, kurš divas minūtes pēc nākšanas uz maiņu guva vārtus pēc trešo vārtu autora piespēles.

Deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām pie saviem otrajiem vārtiem šajā mačā tika Marešs, raidot bumbu Daugavpils komandas vārtos pēc Ikaunieka piespēles.

Trešdien vēlāk "Auda", daļu mača aizvadot deviņu spēlētāju sastāvā, izbraukumā pret "Jelgavu" cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0).

Pēc 12 spēlētām minūtēm sarkano kartīti nopelnīja "Audas" futbolists Duglass Bergkvists, atstājot mazākumā viesus. Pirmajā puslaikā "Jelgavai" izdevās gūt vārtus, taču tie netika ieskaitīti aizmugures dēļ.

Savukārt otrā puslaika izskaņā "Auda" palika deviņu spēlētāju sastāvā, jo pie otrās dzeltenās kartītes tika Bozo Mikuličs. Laukuma saimniekiem atlikušajā spēles daļā tomēr neizdevās izmantot skaitlisko pārsvaru, lai tiktu pie panākuma.

Septītās kārtas noslēdzošajās divās spēlēs ceturtdien "Riga" izbraukumā stāsies pretī Salaspils "Super Nova", bet "Valmiera" aizvadīs maču Rīgā ar "Metta" futbolistiem.

Turnīra tabulas augšgalā ar 15 punktiem septiņās spēlēs ir RFS, 14 punkti sešos mačos ir "Riga", desmit punkti - "Liepājai", bet ceturto vietu desmit punktiem ieņem "Jelgava", kurai ar deviņiem punktiem seko "Auda" un "Metta". Astoņus punktus ir guvusi "Valmiera", sešus - "Super Nova" un piecus - "Daugavpils", bet trīs punkti septiņās cīņās ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu