"Sabres" ģenerālmenedžeris atklāj kluba plānus saistībā ar Girgensonu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Zemgus Girgensons
Latvijas hokejists Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" ģenerālmenedžeris Kevins Adamss trešdien preses konferencē norādīja, ka latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuram noslēdzies līgums, komandai ir liela vērtība.

29 gadus vecajam Girgensonam pēc šīs sezonas noslēdzas trīs gadu līgums par 6,6 miljonu ASV dolāru algu.

Pēc šīs sezonas par brīvo aģentu kļūs arī "Sabres" komandas kapteinis Kails Okposo, kuram Girgensons šosezon bija viens no asistentiem.

"Sabres" ģenerālmenedžeris trešdien preses konferencē skaidri lika noprast, ka klubs vēlas pagarināt līgumu gan ar Okposo, gan Girgensonu.

"Mēs vēlamies viņus abus atpakaļ ierindā. Viņi abi ir labi cilvēki, kas tiek ļoti cienīti. Turklāt viņi viens otru ļoti labi papildina. Es teiktu, ka Zemgus ir klusais līderis. Viņam rūp komandas biedri, un komandas biedriem rūp Zemgus," sacīja Adamss.

"Viņš katrā spēlē būtībā ir vienāds - viņam nav lielu kritumu vai kāpumu. Kad pienāks īstais brīdis, mēs sāksim sarunas. Pēc sezonas viņam teicu, lai nedaudz atpūšas. Tad sazināsimies un runāsim. Viņš komandai ir liela vērtība," par Girgensonu izteicās ģenerālmenedžeris.

"Sabres" jau 12. gadu pēc kārtas nav spējusi kvalificēties izslēgšanas maču jeb "play-off" turnīram.

Girgensons kopš 2012. gada pārstāv "Sabres" klubu, kas viņu NHL draftā izraudzījās ar augsto 14. numuru, kas Latvijas hokejā ir rekords.

29 gadus vecais Girgensons šosezon aizvadīja 80 spēles, kas ir viņa rekords NHL karjerā. Viņš guva 10 vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Kopumā karjerā Girgensons aizvadījis 625 spēles. Starp latviešu hokejistiem vairāk maču aizvadījuši tikai aizsargi Sandis Ozoliņš (875) un Kārlis Skrastiņš (832).

Girgensons no Latvijas hokejistiem NHL vēsturē ir trešais labākais vārtu guvējs (81) un trešais rezultatīvākais spēlētājs (174 punkti).

Portāla "spotrac.com" apkopotā informācija liecina, ka NHL spēlētāja karjerā Girgensons nopelnījis aptuveni 16 miljonus ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu