LBL pusfinālsērijas ievadā BK "Ogre" izbraukumā uzveic BK "Ventspils"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbolists Uģis Pinete
Basketbolists Uģis Pinete Foto: BK Ogre/Facebook

"Ogre" trešdien Ventspilī izcīnīja uzvaru pirmajā Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālsēriju ar uzvaru.

Ogrēnieši izbraukumā ar rezultātu 79:76 (23:20, 22:22, 15:18, 16:19) guva panākumu pār "Ventspili" un sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Uzvarētāju rindās 16 punktus guva Uģis Pinete, kurš arī piecas reizes rezultatīvi piespēlēja, 13 punktus pievienoja Rihards Zēbergs, bet Kārlis Apsītis un Viljams Teltons guva attiecīgi 11 un desmit punktus.

Ventspils komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Artūrs Ausējs, kamēr Ivans Gandijs-Rosa, gūstot 11 punktus un izcīnot 11 bumbas zem groziem, sakrāja "double-double".

Otrā sērijas spēle notiks sestdien Ogrē, bet trešais mačs paredzēts otrdien Ventspilī. Ja būs nepieciešams turpinājums sērijā, nākamie mači plānoti 27.aprīlī Ogrē un divas dienas vēlāk Ventspilī.

"Ventspils" bija otra labākā pašmāju komanda Latvijas-Igaunijas līgā un bija brīva no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, kamēr "Ogres" basketbolisti ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību.

Apvienotajā līgā abas komandas svinēja uzvaras viesos. Ogrē mačs noslēdzās ar 94:88 ventspilnieku labā, bet Ventspilī spēli ar 79:78 uzvarēja ogrēnieši.

Pusfinālā abu komandu ceļi krustojās arī pērn, kad pārāki ar 3-2 bija ventspilnieki.

Otrā pusfināla sērijā tiksies galvaspilsētas komandas "VEF Rīga" un "Liepāja".

Pērn par LBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bronzas godalgas izcīnot "Ogrei".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu