Rīgā bāzētais "Prometey" sasniedz ULEB Eirokausa pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Prometey" basketbolists Delenta Stīvenss
"Prometey" basketbolists Delenta Stīvenss Foto: Edijs Pālens/LETA

Ukrainas basketbola komanda Slobožanskas "Prometey" trešdien Rīgā ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālā spēlē guva pārliecinošu uzvaru, sasniedzot pusfinālu un turpinot cīņu par tiesībām spēlēt Eirolīgā.

Rīgā bāzētā Ukrainas komanda ar rezultātu 80:57 (25:16, 18;13, 19:11, 18:17) pārspēja Patras "Promitheas" vienību no Grieķijas.

"Prometey" panākumu sekmēja Delenta Stīvenss, kurš izcēlās ar 17 punktiem un bija rezultatīvākais, bet vēl 14 punktus guva Džans Klavels un ar desmit punktiem izcēlās Oleksandrs Ļipovijs.

Patras komandā vairāk par desmit punktiem spēja gūt Džo Tomasons, kurš tika pie 15 punktiem, bet vēl astoņus punktus guva Entonijs Kovans, Džordžs Kondits un Mihalis Cairelis.

Pusfinālā šīs cīņas uzvarētāja tiksies ar Ankaras "Turk Telekom", kas ceturtdaļfinālā ar 86:76 guva panākumu pār Ulmas "Ratiopharm".

A grupā "Prometey" ar 14 uzvarām 18 spēlēs ieņēma pirmo vietu, bet astotdaļfinālā ar rezultātu 87:79 pārspēja Hamburgas "Towers" vienību. "Promitheas" ar 11 panākumiem bija ceturtā B grupā un "play-off" pirmajā kārtā ar 89:75 guva virsroku pār Burganbresas "Mincidelice".

"Prometey" uzvaru sērija Eirokausā ir sasniegusi 13 panākumus.

ULEB Eirokausa pamatturnīrā 20 komandas bija sadalītas divās grupās pa desmit vienībām katrā. Astotdaļfinālā iekļuva katras grupas astoņas labākās komandas.

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Boloņas "Virtus" basketbolisti, kuri finālā pārspēja "Bursaspor" un izcīnīja vietu ULEB Eirolīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu