Mākslīgais intelekts atbild Šūmahera vietā. Ģimene sūdzēs tiesā žurnālu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
F-1 leģenda Mihaels Šūmahers
F-1 leģenda Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) leģendas Mihaela Šūmahera ģimene plāno sūdzēt tiesā mediju, kas publicējis interviju, kurā atbildes uz jautājumiem slavenā autosportista vietā sniedzis mākslīgais intelekts, vēsta BBC.

2013. gada decembrī Šūmahers slēpošanas negadījumā guva galvas traumas un kopš tā laika nav redzēts sabiedrībā.

Vācijas žurnāls "Die Aktuelle" jaunākajā numurā uz vāka publicējis Šūmahera bildi ar pavadošo virsrakstu: "Mihaels Šūmahers - pirmā intervija."

Publikācijā atklājas, ka intervijā atbildes uz jautājumiem Šūmahera vietā sniedzis mākslīgais intelekts. Žurnālā norādīts, ka "tās izklausījās maldinoši īstas".

Šūmahera ģimene ziņu aģentūrai "Reuters" apstiprinājusi, ka ir plānots sākt tiesvedību.

Pēc slēpošanas negadījuma Šūmahers atradās mākslīgajā komā. 2014. gada septembrī viņš tika nogādāts mājās.

Šūmahera ģimene leģendārā Vācijas autosportista veselības stāvokli gadiem ilgi tur slepenībā. Viņam patlaban ir 54 gadi.

2021. gada "Netflix" dokumentālajā filmā Šūmahera sieva Korina sacīja: "Mēs dzīvojam kopā mājās. Mēs veicam terapiju. Mēs darām visu iespējamo, lai Mihaelam kļūtu labāk un pārliecinātos, ka viņš jūtas ērti - lai viņš vienkārši justu saikni ar ģimeni."

"Mēs cenšamies turpināt dzīvot kā ģimene, kā tas patika un joprojām patīk Mihaelam. Mēs turpinām savu dzīvi," piebilda sieva, aicinot cienīt Šūmahera ģimenes privātumu.

"Man ir ļoti svarīgi, lai viņš varētu turpināt pēc iespējas vairāk izbaudīt savu privāto dzīvi. Mihaels vienmēr mūs sargāja, un tagad mēs sargājam viņu."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu