Video ⟩ Ronaldu draud deportācija no Saūda Arābijas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu
Futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu Foto: AFP/Scanpix

Par nepiedienīga žesta parādīšanu futbola laukumā pasaules sporta zvaigznei draud ar deportāciju no Saūda Arābijas, vēsta ārzemju mediji.

Ronaldu pārstāvētā "Al Nassr" komanda otrdien Saūda Arābijas čempionāta spēlē ar rezultātu 0:2 (0:1) piekāpās "Al Hilal". Uzvarētājiem abus vārtus ar 11 metru soda sitieniem guva Nigērijas futbolists Odions Ighalo, kurš līdzīgi kā Ronaldu iepriekš savā karjerā arī ir spēlējis slavenajā Mančestras "United" klubā.

Šajā mačā pretinieku komandas līdzjutēji kacināja Ronaldu, slavinot argentīnieti Lionelu Mesi, kurš savulaik bija ilggadējs Portugāles sporta zvaigznes konkurents cīņā par pasaules labākā futbolista statusu. Ārzemju mediji baumo, ka "Al Hilal" ir gatava maksāt milzu summu, lai komandas sastāvam piesaistītu Mesi.

Ronaldu aizvadītās spēles izskaņā apčamdīja savu kājstarpi, šķietami norādot, ko viņš domā par pretinieku komandas līdzjutēju saukļiem. Saūda Arābijā šis žests sacēlis vētru medijos un sociālajos tīklos. Šāda rīcība tiek vērtēta kā nepieņemama, tāpēc Ronaldu esot jādeportē no valsts.

Saūda Arābijas juriste Noufa Binta Ahmada paziņojusi, ka viņa pēc šī "skandalozā notikuma" ir vērusies prokuratūrā ar prasību Ronaldu deportēt no valsts. 

"Neesmu futbola fane, taču, pat ja "Al Hilal" līdzjutēji provocēja Ronaldu, viņam nevajadzēja atbildēt šāda veidā. Viņa uzvedība ir uzskatāma par noziegumu, kas ir pamatots iemesls ārzemnieka deportācijai," norādīja juriste.

Viņa atsaucas uz 2007./08. gada sezonas precedentu, kad Gvinejas futbolists Alhasane Keita arī parādīja nepiedienīgu žestu, turklāt vēl uzspļāva tiesnesim. Tika lauzts futbolista līgums ar "Al Ittihad" komandu. Saūda Arābijas Futbola federācija aizliedza jebkad nākotnē futbolistam spēlēt šīs valsts komandās.

"Al Nassr" kluba pārstāvji žurnālistam Muhamedam Al Enezi skaidrojuši, ka Ronaldu spēles laikā saņēmis triecienu pa dzimumorgāniem. Apčamdot savas ģenitālijas, futbolists neesot centies dot kādu mājienu pretinieku komandas faniem.

Ronaldu pārstāvētā "Al Nassr" komanda patlaban Saūda Arābijas čempionātā ar 53 punktiem 24 spēlēs ieņem otro vietu, par trim punktiem atpaliekot no līdervienības "Al Ittihad", kas aizvadījusi par vienu spēli mazāk. "Al Hilal" ar 49 punktiem ierindojas ceturtajā pozīcijā.

38 gadus vecais Ronaldu šosezon Saūda Arābijas čempionātā piedalījies 11 mačos un kopumā guvis 11 vārtus, savukārt līgas līderis ir iepriekš minētais Ighalo, kurš 22 mačos izcēlies ar 18 trāpījumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu