Šogad Olimpiskajā dienā iesaistīsies vairāk nekā 160 tūkstoši dalībnieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.olimpiade.lv

Rīt vairāk nekā 730 vietās visā Latvijā norisināsies "Olimpiskā diena 2023", sportiskajās aktivitātēs iesaistoties vairāk nekā 160 tūkstošiem dalībnieku, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Olimpiskā diena ir Olimpiskā mēneša noslēdzošā aktivitāte. Kopš 21.marta norisinājās Olimpiskais mēnesis, kurā LOK piedāvāja dažādas aktivitātes ar mērķi, lai aktualizētu veselīgu un aktīvu dzīvesveidu un olimpiskās vērtības.

Olimpiskās dienas ietvaros piektdien plkst.11.30 notiks vienots Olimpiskās dienas vingrojums ar tiešraidi "Radio SWH".

Latvijā Olimpiskā dienā tiek organizēta kā Olimpiskā mēneša kulminācija, kad izglītības iestāžu audzēkņi no visas Latvijas iepazīstas ar dažādiem sporta veidiem un to spēles noteikumiem, piedalās stafetēs un citās sporta sacensībās.

Savukārt plkst.10 paredzēta "Olimpiskā stunda", kas būs 45 minūšu gara tiešsaistes uzziņas un iedvesmas aktivitāte, kurai pieslēgties varēs ikviens Olimpiskās dienas dalībnieks un interesents.

"Olimpiskās stundas" laikā varēs uzzināt par olimpisko kustību Latvijā un pasaulē, tās vēsturi un simboliem, iepazīties ar kādu no Latvijas olimpiešiem un viņa karjeras stāstu, pārbaudīt savas zināšanas testā, kā arī fiziski iesildīties pasākumam vingrojot.

Olimpiskā diena ir pasaulē zināma kustība, kuras norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atbalsta kopš 1987.gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu. LOK aicinājumam pievienojās 1992.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu