"Valmiera" un "Riga" svin panākumus virslīgas mačos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas iepriekšējās sezonas vicečempione "Riga" un čempione "Valmiera" ceturtdien svinēja uzvaras septītās kārtas spēlēs.

Turnīra līdere "Riga" viesos ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja Salaspils "Super Nova" komandu, kamēr valmierieši izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) bija pārāki pār "Metta" futbolistiem.

Salaspilī notikušajā cīņā astotajā minūtē pēc Marko Regžas piespēles "Riga" komandu vadībā izvirzīja Kemelo Nguenā, bet 21.minūtē Mikaēls Soisalo apspēlēja vairākus pretiniekus un izpildīja spēcīgu sitienu vārtu stūrī - 2:0.

Mača 61.minūtē Duglass Aurēliu, izpildot 11 metru soda sitienu, trāpīja pa stabu, tomēr bija pirmais pie atlēkušās bumbas un raidīja to tīklā, nostiprinot "Riga" pārsvaru. Pamatlaika pēdējā minūtē punktu "Riga" uzvarai pielika Eduards Dašķevičs, kuram tie ir pirmie gūtie vārti Latvijas virslīgā.

Rīgā notikušajā duelī rezultāts tika izmainīts 64.minūtē, kad pēc Alvja Jaunzema piespēles soda laukumā "Valmieras" kapteinis Daniels Balodis bija pirmais pie vārtiem, aizsargam panākot 1:0.

Turnīra tabulas augšgalā ar 17 punktiem septiņās spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 15 punktiem ieņem RFS, bet trešā ar 11 punktiem ir "Valmiera". Tālāk ar desmit punktiem sešus mačus aizvadījusī "Liepāja" un "Jelgava", pa deviņiem punktiem ir sešas cīņas nospēlējušajai "Metta" komandai un "Audai". Sešus punktus iekrājusi "Super Nova", piecus - "Daugavpils", bet trīs punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu