Latvijas Modernās pieccīņas federācija neatbalsta lēmumu par agresorvalstu sportistu atgriešanos sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Modernās pieccīņas šaušanas disciplīna (ilustratīvs attēls)
Modernās pieccīņas šaušanas disciplīna (ilustratīvs attēls) Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Modernās pieccīņas federācijas (LMPF) neatbalsta Starptautiskā Modernās pieccīņas federācijas (UIPM) lēmumu sekot Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadlīnijām par Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanos starptautiskajās sacensībās, informē LMPF.

Neskatoties uz to, ka liela daļa sporta organizāciju joprojām savās starptautiskajās sacensībās liedz dalību Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, UIPM plāno sekot SOK vadlīnijām un ļaut agresorvalstu atlētiem ļaut startēt sacensībās kā neitrāliem sportistiem.

"UIPM atbalsta Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanos mūsu sporta sacensībās neitrālo atlētu statusā, lai ļautu visu nacionalitāšu pārstāvjiem sacensties kopā, ievērojot Olimpisko hartu un principus par nediskriminēšanu," teikts UIPM paziņojumā.

Savukārt LMPF valde kategoriski neatbalsta UIPM lēmumu, un LMPF sportisti turpinās ievērot visas Latvijas Republikas Sporta likuma prasības. Tāpat LMPF kopā ar Baltijas un Skandināvijas valstu modernās pieccīņas federācijām gatavo kopīgu oficiālu paziņojumu, kas pauž pretēju viedokli UIPM lēmumam.

SOK rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem teikts, ka sportisti sacensībās var atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem.

SOK rekomendācijas joprojām izslēdz starptautisko sporta sacensību norisi Krievijā un Baltkrievijā, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli nedrīkst tikt demonstrēti sacensību laikā. Federācijām arī rekomendēts šo valstu pārstāvjus neielūgt uz starptautiskajām sacensībām.

SOK valde apstiprina, ka šīs rekomendācijas neattiecas uz sportistu dalību tuvākajās divās olimpiskajās spēlēs, un lēmums šajā jautājumā pagaidām nav pieņemts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu