Mazgadīgās pavešanā apsūdzētais basketbola treneris Steļmahs: Savas kļūdas nekad neesmu noliedzis (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Andris Steļmahs
Basketbola treneris Andris Steļmahs Foto: FIBA.com

Basketbola treneris Andris Steļmahs atklātībā nākušo informāciju par viņa iespējamajiem pārkāpumiem sauc par apmelojumiem un baumām, izriet no piektdien medijiem izsūtītās vēstules.

Portāls "Delfi" pagājušajā nedēļā vēstīja, ka trenera Steļmaha darbā fiksēti vairāki pārkāpumi - emocionāla vardarbība pret audzēknēm, pavedināšana un alkohola lietošana darba procesa laikā.

Steļmahs vēstulē uzsver, ka "oficiālas attiecības" ar rakstā minēto trenera audzēkni viņš sācis tikai viņas pilngadībā. Tāpat Steļmahs atzīmē, ka nekad uz spēli vai treniņu nav ieradies alkohola reibumā, bet gadījumi, kas minēti rakstā, saistīti ar bezmiegu vai viņam izrakstītu medikamentu ietekmi.

Savukārt attiecībā uz pārmetumiem par agresiju Steļmahs atzīst, ka nav pēc dabas mierīgākais treneris un, iespējams, kādai no audzēknēm savas karjeras laikā ir nejauši un emociju vadīts pateicis vārdu nevietā. Tāpat viņš nenoliedz, ka pēc vienas no spēlēm apskāvis savas audzēknes - tas esot noticis pēc smaga zaudējuma Francijai un apskautas esot ne tikai spēlētājas, bet arī pieci izlases personāla pārstāvji.

"Neesmu veicis krimināli sodāmas vai krāpnieciskas darbības. Vai visi mani lēmumi ir bijuši ētiski pareizi un mana rīcība vienmēr taisna? Noteikti nē! Savas kļūdas nekad neesmu noliedzis. Neesmu perfekts," vēstulē raksta Steļmahs.

Steļmahs arī sola rīkoties, rakstot, ka par situāciju nāksies atbildēt arī medijiem, kas publicē, viņaprāt, vienpusēju, sagrozītu informāciju, kā arī redaktoriem, kuri mediju sociālo tīklu kontos dzēš atbalstošus komentārus, kā arī tiem redaktoriem, kuri nelegāli un prettiesiski izmantojot bildes, kurās redzamas viņa audzēkņu, nepilngadīgu meiteņu, sejas.

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP), lai lemtu par Steļmaha B kategorijas sertifikātu, lūgs trenera darbavietu - Jūrmalas Sporta skolu, kā arī trenera pārstāvētā sporta veida federāciju - Latvijas Basketbola savienību (LBS) - sniegt informāciju par to rīcībā esošiem faktiem, kas saistīti ar masu medijos izskanējušo informāciju par trenera rīcību.

LBS savukārt atstādinājusi Steļmahu no savām rīkotajām sacensībām un vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par Steļmaha iespējamu Krimināllikuma 161.panta un 162.1 panta pirmajā daļā noteiktā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu. Uz izmeklēšanas laiku Steļmahs atstādināts arī no darba Jūrmalas sporta skolā.

Kā liecina LSFP mājaslapā publicētā informācija, Steļmaham līdz 2025. gada 23. aprīlim ir derīgs B kategorijas basketbola trenera sertifikāts.

Steļmahs marta beigās atkāpās no Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata pēc tam, kad plašu rezonansi izraisīja viņa negodprātīgās darbības Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām, kurā viņa vadītā "Jūrmala" izcīnīja uzvaru. Pēc šī incidenta Steļmahs arī apturēja savu dalību LBS Treneru komisijā.

Steļmahs ir arī trenera palīgs "TTT Rīga" vienībā, taču nevar būt kopā ar komandu Latvijas čempionāta finālsērijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu