Olimpiskajam medaļniekam Plēsniekam ceturtā vieta Eiropas čempionātā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Plēsnieks
Artūrs Plēsnieks Foto: EPA/LETA

Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks sestdien Erevānā ierindojās ceturtajā vietā Eiropas čempionāta sacensībās svara kategorijā līdz 102 kilogramiem.

Plēsnieks summā pacēla 374 kilogramus, grūšanā izcīnot mazo bronzas godalgu.

Raušanas disciplīnu Plēsnieks sāka ar paceltiem 163 kilogramiem, vēlāk sekmīgi tiekot galā arī ar 168 kilogramiem, bet ar 172 kilogramus smagu stieni neizdevās veikt pilnu piegājienu. Plēsnieks raušanā uzrādīja piekto rezultātu, bet pirmais ar 178 kilogramiem bija armēnis Gariks Karapetjans.

Grūšanā Plēsnieks pirmo piegājienu veica ar 200 kilogramiem un pacēla pieteikto svaru, turpinājumā tika pacelti arī 206 kilogrami, bet trešo piegājienu viņš neveica. 206 kilogrami ļāva grūšanā iegūt trešo vietu, bet vairāk par Plēsnieku - 214 kilogramus - pacēla tikai gruzīns Irakli Čheidze un Karapetjans.

Tāpat kā Plēsnieks, arī 374 kilogramus summā pacēla Moldovas svarcēlājs Tudors Bratu (170+204), kurš izcīnīja bronzu. Starptautiskās Svarcelšanas federācijas (IWF) noteikumi paredz, ka vienādu rezultātu gadījumā augstāka vieta ir svarcēlājam, kurš ātrāk pieteica pēdējo svaru, turpretī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sniegtā informācija - sportistam, kurš ir vieglāks.

Sudraba godalga bija Čheidzem ar summā paceltiem 387 kilogramiem (173+214), bet par čempionu kļuva Karapetjans, kurš pacēla 392 kilogramus (178+214).

Jau ziņots, ka vīriešiem svara kategorijā līdz 73 kilogramiem par Eiropas čempionu kļuva Ritvars Suharevs, bet sievietēm bronzu kategorijā līdz 76 kilogramiem izcīnīja Daniela Ivanova. Savukārt svara kategorijā līdz 89 kilogramiem Armands Mežinskis ierindojās sestajā vietā, bet Artūrs Vasiļonoks bija septītais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu