Evanss Horvātijā svin uzvaru WRC ceturtajā posmā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lielbritānijas autosportists Elfins Evanss
Lielbritānijas autosportists Elfins Evanss Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas autosportists Elfins Evanss svētdien, 23. aprīlī, Horvātijā ieņēma pirmo vietu 2023. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) ceturtajā posmā.

34 gadu vecajam Evansam ("Toyota Gazoo") tā bija sestā uzvara WRC posmos un pirmā šogad.

Horvātijas rallijā pēc piektdienas astoņiem ātrumposmiem vadībā bija Beļģijas braucējs Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis"), kurš izstājās pēc desmitā posma, bet pēc vēl astoņiem sestdienas ātrumposmiem pirmo vietu jau ieņēma Evanss, kurš svētdienas četros posmos nosargāja vadību.

Otro vietu rallijā ieņēma Igaunijas pilots Ots Tenaks ("M-Sport Ford"), kurš britam piekāpās 27 sekundes, bet trešo, uzvarētājam zaudējot 58,6 sekundes, - soms Esapeka Lapi ("Hyundai Shell Mobis").

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 56 punktiem ieņem Francijas autosportists Sebastjans Ožjē, kurš startējis trijos posmos. Nevilam ir 53 punkti, bet trešais ar 52 punktiem ir 22 gadus vecais soms Kalle Rovanpere ("Toyota Gazoo"), kurš ne reizi nav stāvējis uz posma goda pjedestāla, bet ir sakrājis 52 punktus, par pieciem punktiem apsteidzot Tenaku.

Šsezon WRC notiks 13.posmi, astotajam no tiem jūlijā norisinoties Igaunijā. Plānots, ka nākamajā sezonā WRC kalendārā debitēs posms Latvijā.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Latvijas eksčempions Kalle Rovanpere no Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu