Neilands nefinišē Lježas - Bastoņas - Lježas velobraucienā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Israel Premier Tech.

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands svētdien Lježas - Bastoņas - Lježas viendienas velobraucienā (UCI kat.1.Pro) Beļģijā, tāpat kā slovēnis Tadejs Pogačars, nefinišēja, bet uzvaru otro gadu pēc kārtas svinēja mājinieks Remko Evenpūls.

Riteņbraucējiem paugurainā distancē mērojot 258,1 kilometru Lježas tuvumā, "Soudal - Quick Step" pārstāvošais pasaules čempions Evenpūls 30 kilometrus pirms finiša veica atrāvienu no sekotājiem un finišēja sešās stundās 15 minūtēs un 49 sekundēs.

Viņš par minūti un sešām sekundēm apsteidza tuvākos sekotājus britu Tomasu Pidkoku ("Ineos Grenadiers") un "Bahrain - Victorious" riteņbraucēju kolumbieti Santjago Buitrago.

Arī iepriekšējā gadā Evenpūls vinnēja līdzīgā veidā.

"Ir lieliski šeit atkal uzvarēt, it īpaši šajā skaistajā kreklā," sacīja 23 gadus vecais beļģis, norādot uz sava pasaules čempiona varavīksnes krāsās svītroto kreklu.

Svētdienas sacīkšu laikā debesis bija apmākušās, lija lietus, un pūta brāzmains vējš.

Neilands ("Israel - Premier Tech") izstājās, taču vēl sliktāk, kā jau ziņots, veicās Slovēnijas riteņbraukšanas zvaigznei Pogačaram, kurš pēc veiktiem 85 kilometriem piedzīvoja kritienu un plaukstas lūzumu un bija spiests izstāties no sacensībām.

Pogačaram vistuvākajā laikā tiks veikta operācija Gentes slimnīcā.

"Nekad nav patīkami dzirdēt šo šausmīgo skaņu un redzēt, kā cits braucējs nokrīt," sacīja Evenpūls, kurš pirms trim gadiem "Tour of Lombardy" Itālijā iekrita aizā, salaužot iegurni.

"Ceļš bija slidens, es viņam nosūtu vislabākos novēlējumus," sacīja Beļģijas sportists.

"Lūzumi ir vairākās vietās, tāpēc operācija būs sarežģīta," sacīja "UAE Emirates" komandas direktors Mauro Džaneti.

Paredzams, ka Pogačars atkal piedalīsies sacensībās tikai "Tour de France" jūlijā.

Šīs ir vienas no piecām vienas dienas "klasikas" sacensībām. Pārējās ir Milāna - Sanremo, Parīze - Rubē, Flandrijas tūre un "Giro Di Lombardia".

Lježas - Bastoņas - Lježas velobrauciens pirmoreiz norisinājās 1892.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu