Latvijas izlase revanšējas Lielbritānijas hokejistiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Mārtiņš Dzierkals.
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Mārtiņš Dzierkals. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Koventri uzvarēja Lielbritāniju otrajā pārbaudes spēlē.

Latvija atspēlēja divu vārtu deficītu un pieveica Lielbritāniju ar 6:3 (0:0, 3:3, 3:0).

Vārtus Latvijas izlasē guva Rihards Bukarts, Oskars Batņa, Toms Andersons, Ronalds Ķēniņš, Mārtiņš Dzierkals un Miks Indrašis.

Mājiniekus otrā perioda 66. sekundē vadībā izvirzīja Olivers Beteridžs, bet 27. minūtē 2:0 panāca Džonijs Kurens.

Bukarts 29. minūtē vienus vārtus atguva, taču 85 sekundes pirms pārtraukuma Šons Noriss atjaunoja divu vārtu starpību - 3:1.

Tomēr jau pēc 20 sekundēm Batņa vienus vārtus atguva, bet pēc Andersona precīza metiena 13 sekundes pirms pārtraukuma cīņa par uzvaru varēja sākties no sākuma - 3:3.

53. minūtē Ķēniņš iemeta ceturto ripu mājinieku vārtos, bet nākamie divi "goli" tapa, 59. minūtē, mājiniekiem cenšoties atspēlēties un vārtsargu nomainot ar laukuma spēlētāju. Dzierkals un Indrašis savas iespējas garām nelaida.

Sestdien Notingemā Latvija ar 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Lielbritānijai.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš 26 hokejistu sastāvā spēlēm ar Lielbritāniju ir iekļāvis trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 14 uzbrucējus. Uz Lielbritāniju nedevās vārtsargs Gustavs Grigals, aizsargi Ralfs Bergmanis un Patriks Ozols, kā arī uzbrucēji Rainers Rullers un Georgs Golovkovs.

Pēc spēlēm ar Lielbritāniju Latvijas komanda "Arēnā Rīga" 28. un 29. aprīlī cīnīsies ar Šveices komandu, bet sagatavošanās posmu noslēgs ar spēli 4. maijā viesos ar Dānijas hokeja izlasi.

Darbā ar nacionālo izlasi Harijam Vītoliņam asistēs Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Lielbritāniju:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs ("Lausanne", Šveice), Ēriks Vītols, Mariuss Bajaruns-Galejs (abi - Jelgavas "Zemgale"/LLU);

Aizsargi: Uvis Jānis Balinskis (Liberecas "Bīlī Tygrži"", Čehija), Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Ralfs Freibergs (visi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Kristofers Bindulis (Česke Budejovices "Motor", Čehija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Artūrs Andžāns (Turku "TuTo", Somija), Miks Tumānovs (Tovaniemi "Kiekko", Somija);

Uzbrucēji: Kaspars Daugaviņš (Izerlonas "Roosters", Vācija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Filips Buncis ("Nitra", Slovākija), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija), Miks Indrašis (Švenningenes "Wild Wings", Vācija), Renārs Krastenbergs (Stokholmas AIK, Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovices "Motor", Čehija), Rihards Marenis ("Orebro", Zviedrija), Rihards Bukarts (Klāgenfurtes "EC-KAC", Austrija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Haralds Egle ("Langenthal", Šveice), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Rihards Melnalksnis (Cīrihes "Lions", Šveice), Toms Andersons ("La Chaux-de-Fonds", Šveice").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu