Vēl viena nāve rallija sacensībās: Spānijā traģiski bojā gājis pilots

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com

Sestdien Spānijas centrālajā daļā San Bartolomé de Pinares rallijsprintā avārijā bojā gājis spāņu rallija braucējs Davids Lopess Tomiko, vēsta Spānijas mediji. 

Tomiko vadītā Fiat Abarth Grande Punto automašīna rallijsprinta otrajā ātrumposmā izbrauca no trases un nogāzās no stāvas kraujas.

Pilots un stūrmane Natālija Riosa Diaza bija iesprostoti automašīnā. Viņi no mašīnas varēja tikt ārā tikai tad, kad ieradās ugunsdzēsības dienests, taču Tomiko no gūtajām traumām jau bija miris.

Rallijsprints pēc traģiskās avārijas tika pārtraukts. 

Tomiko savas karjeras laikā bija gan braucējs, gan stūrmanis. Galvenokārt viņš piedalījās Spānijas grants seguma sacensībās un sacensībās ar vēsturiskajiem spēkratiem. 

2022. gadā Tomiko pievienojās Spānijas rallija čempiona Serhio Vallejo komandai un piedalījās arī Vallejo Dakāras rallija programmā. Tomiko bija komandas galvenais inženieris.

Rallijsprinta karte

"Vallejo Racing sēro, jo mēs zaudējām vienu no savējiem - Davidu Lopesu Tomiko, kaislīgu motorsporta cienītāju, līderi savā darbā un neatlaidības un mīlestības paraugu pret savējiem," teikts Vallejo komandas paziņojumā.

Aprīlis rallija sportam bijis ļoti nelaimīgs mēnesis. Pirms divām nedēļām testa braucienā Horvātijā gāja bojā WRC pilots Kreigs Brīns no Īrijas, Spānijā avārijā dzīvību zaudēja Hulio Sezars Kastrilo un stūrmanis Francisko Havjers Alvaress.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu