Video ⟩ RFS uzvar mazākumā, panākumu svin arī Valmiera un Tukums

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Žiga Lipuščeks (no kreisās)
Žiga Lipuščeks (no kreisās) Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

Žigam Lipuščekam gūstot uzvaru nesošos vārtus mazāk nekā trīs minūtes līdz spēles pamatlaika beigām, RFS pirmdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas astotās kārtas spēlē tika pie panākuma.

RFS savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:1) uzvarēja Salaspils "Super Nova" vienību.

Rīgas komanda šosezon ielaida tikai otros vārtus. Pirms tam galvaspilsētas klubam bija piecu "sauso" maču sērija.

Pēc spēlētām desmit minūtēm Salaspils komandas futbolists Kristers Lūsiņš nespēja apturēt Mikazi Nagasavu pie saviem vārtiem, nopelnot dzelteno kartīti un dodot iespēju rīdziniekiem izpildīt 11 metru soda sitienu. "Pendeli" izpildīt devās Andrejs Iličs, kurš pārspēja "Super Nova" vārtsargu.

37.minūtē sarkano kartīti nopelnīja RFS spēlētājs Jevgeņijs Nerugals, atstājot mājiniekus mazākumā.

Savukārt 42. minūtē pēc standartsituācijas izpildes Jevgenijs Miņins piespēlēja uz vārtu priekšu, kur Deniss Rakels raidīja bumbu RFS vārtos ar galvu.

Uzvaru nesošos vārtus mazāk nekā trīs minūtes līdz mača pamatlaika beigām RFS labā guva Lipuščeks.

Citā spēlē Latvijas čempione "Valmiera FC" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) pārspēja "Jelgavu".

Valmierieši izvirzījās vadībā 25.minūtē, kad pie atlēkušās bumbas vārtu priekšā pirmais bija Alvis Jaunzems, raidot to pēc tam garām vārtsargam.

Minūti pirms pirmā puslaika beigām laukuma saimnieku pārsvaru dubultoja Ingars Pūlis, kurš izcēlās ar precīzu sitienu. pēc Pape Fala piespēle.

Tikmēr FK "Tukums 2000"/"Telms", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju, izbraukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) guva panākumu pār FK "Auda".

Viesu komanda guva pirmos vārtus pirmā puslaika pēdējā minūtē, pēc Kristapa Puzānova piespēles "Audas" vārtsargu pārspējot Robertam Meļķim.

Savukārt otrajā puslaikā tukumniekiem vajadzēja vien sešas minūtes, lai panāktu divu vārtu pārsvaru, vārtus gūstot Faustam Steponavičam, bet 3:0 Tukuma komandas labā kļuva 64.minūtē, kad Kristaps Puzānovs bija precīzs pēc Bogdana Samoilova piespēles.

Pēdējā kārtas spēle notiks otrdien, kad galvaspilsētā "Riga" tiksies ar "Metta".

Turnīra tabulas augšgalā ar 18 punktiem astoņās spēlēs ir RFS, otro vietu ar 17 punktiem septiņās spēlē ieņem "Riga", bet trešā ar 14 punktiem ir "Valmiera". 13 punkti ir "Liepājai", desmit punkti - "Jelgavai", pa deviņiem punktiem ir sešas cīņas nospēlējušajai "Metta" un "Audai". Sešus punktus iekrājusi Salaspils "Super Nova" un "Tukums 2000"/"Telms", kamēr "Daugavpils" tikusi pie pieciem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu