Polijas lidmašīnā neielaiž krievu tenisisti. Viņa grib distancēties no "politikas, rasisma un nacisma" (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vitālija Djačenko
Vitālija Djačenko Foto: Reuters/ScanPix

Polijas nacionālā aviosabiedrība LOT nav ielaidusi lidmašīnā Krievijas tenisisti Vitāliju Djačenko, vēsta "Sport-Express".

Djačenko ar Polijas aviokompāniju plānoja no Ēģiptes doties uz Franciju, taču LOT viņai liedza iekāpt lidmašīnā. Tāpēc viņai nācās pārnakšņot lidostā un viņa laikus neieradās uz ITF kategorijas turnīru. 

"LOT man neļāva ceļot no Kairas uz Varšavu un pēc tam uz Nicu, lai tiktu uz turnīru Korsikā, jo man ir Krievijas pase. Aviokompānijas likums pēkšņi kļuva tāds, ka neviens krievs nevar lidot ar LOT," viņas teikto citē "Sport-Express". 

Viņa izteicās, ka līdzi viņai bijušas WTA un ITF tenisa organizāciju rekomendācijas vēstules, bet tās nav ņemtas vērā. 

"Es biju iesprostota Kairas lidostā 18 stundas. Gulēju uz soliņiem, bez ēdiena, un man nebija iespējas atstāt termināli," sūdzējās WTA ranga 250. rakete.

"Pret mani izturējās kā pret trešās šķiras cilvēku, iztērēju vairākus tūkstošus eiro."

"Sport-Express" vēsta, ka visi dokumenti 32 gadus vecajai Djačenko bijuši kārtībā un atteikums viņu ielaist lidmašīnā bijis tikai un vienīgi LOT iniciatīva.

Djačenko piebilda, ka šā iemesla dēļ nevarēs doties uz nākamo turnīru. "Ceru, ka būšu brīva no politikas, rasisma un nacisma. Es tikai lūdzu mieru un skaidras debesis," pauda Krievijas tenisiste, kura piedalījusies 15 "Grand Slam" turnīros.

Viņa arī pastāstīja, ka līdzi bijusi rekomendācijas vēstule no tēva, kurš dzimis Ukrainā un strādā Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO).

Laikraksts savā publikācijā notikušo nodēvēja par diskrimināciju pilsonības dēļ un ka šis lēmums pārkāpj starptautiskos gaisa satiksmes noteikumus. Tiek pieļauts, ka par šo LOT gadījumu, visticamāk, nav vērts vērsties tiesā Polijā.

WTA rangā Djačenko labākais sasniegums ir 71. vieta, kuru viņa sasniedza 2014. gadā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu