Zināms, kuri Latvijas pludmales volejbola pāri piedalīsies Nāciju kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Točs
Edgars Točs Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola dueti Edgars Točs/Olivers Bulgačs, Mārtiņš Pļaviņš/Mihails Samoilovs un Līva Ēbere/Deniela Konstantinova otrdien atlases turnīrā izcīnīja iespēju pārstāvēt Latviju Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Nāciju kausa atlasē, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Vīriešu konkurencē piedalījās astoņi pāri un atlases turnīrā, kas norisinājās pirmdien un otrdien, uzvaru abās dienās izcīnīja jaunizveidotais duets Točs un Bulgačs, kas attiecīgi startēs kā pirmais vīriešu pāris.

Savukārt kā otrais vīriešu pāris Nāciju kausā startēt Pļaviņš/Samoilovs, kas aiz sevis trešajā vietā atstāja 2022. gada pasaules U-19 čempionus Kristianu Fokerotu un Gustavu Auziņu, kuri nepieciešamības gadījumā kādu no pāriem varēs aizvietot.

Tikmēr sieviešu konkurencē, ārpus konkurences esot Tīnai Graudiņai/Anastasijai Samoilovai, sacentās četri dueti. Izšķirošajā cīņā trīs setos uzvaras laurus plūca Ēbere un Konstantinova, aiz sevis atstājot Martu Ozoliņu un Luīzi Skrastiņu, kuras būs trešais jeb rezerves pāris Nāciju kausa atlasē.

Pirms atlases turnīra norises bija noteikts, ka sieviešu konkurencē Graudiņa/Samoilova ir spēcīgākais Latvijas duets un sacensībās nepiedalīsies, automātiski tiekot pie iespējas pārstāvēt Latviju Nāciju kausa atlasē.

Četri Latvijas pāri 26. un 27. maijā Izraēlas pilsētā Netanjā cīnīsies par iekļūšanu 2023.gada Nāciju kausa finālposmā. Kvalifikācijas kārtā katras grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz finālposmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu