76 gadus nebijis notikums - futbolists gūst četrus vārtus pret "Real" (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Argentīnas futbolists Valentins Tati Kasteljanoss
Argentīnas futbolists Valentins Tati Kasteljanoss Foto: EPA/Scanpix

Argentīnas futbolists Valentins Tati Kasteljanoss otrdien Spānijas čempionāta ("La Liga") spēlē guva četrus vārtus pret spēcīgo Madrides "Real" komandu.

Turnīra tabulas devītās vietas īpašniece "Girona" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (2:1) pārspēja kopvērtējuma vicelīderi "Real". 

24 gadus vecais Kasteljanoss guva četrus vārtus, kaut arī bumbai viņš pieskārās tikai 15 reizes un kopumā mača laikā atveda tikai četras piespēles.

Spānijas čempionāta spēlē četrus vārtus pret "Real" komandu neviens nebija guvis kopš 1947. gada decembra, kad to "Real Oviedo" rindās paveica argentīnietis Estebans Ečeverrija, kurš izcēlās ar pieciem trāpījumiem.

Kasteljanoss šosezon "Girona" sastāvā 29 mačos guvis 11 vārtus. Spānijas klubs argentīnieti ir izīrējis no Augstākās futbola līgas (MLS) komandas Ņujorkas "City".

Iepriekšējās piecas sezonas Kasteljanoss spēlēja Ņujorkas "City" komandā, kuras sastāvā MLS čempionātā viņš aizvadījis 106 spēles, guva 50 vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles.

Ņujorkas "City" klubam ir spēkā līgums ar Argentīnas futbolistu līdz 2025. gada 31. decembrim. ASV klubs jau pērn izskatīja iespējas Kasteljanosu pārdot, taču pircējs neatradās.

Pēc veiksmīgas sezonas Spānijā, kas argentīnietim ir pirmā Eiropā, šovasar Ņujorkas "City" kluba vadība varētu sagaidīt potenciālos Kasteljanosa pircējus.

"La Liga" sezonas kopvērtējuma līdere ir "Barcelona", kas izcīnījusi 76 punktus. "Real" seko ar 65 punktiem, savukārt "Girona" ierindojas devītajā pozīcijā ar 41 punktu.

"Tas bija sapņu vakars. Mēs aizvadījām lielisku spēli pret vienu no labākajām komandām pasaulē," sacīja Kasteljanoss.

"Es nekad nebiju iedomājies ko tādu, es izbaudu to kopā ar mūsu līdzjutējiem, ar cilvēkiem, kuri ir mani atbalstījuši, - manu ģimeni, cilvēkiem Argentīnā. Viņi vienmēr mani atbalsta, un tas ir būtiski."

2022.gada aprīlī Kasteljanoss guva četrus vārtus Ņujorkas kluba labā mačā ar Soltleiksitijas klubu.

"Acīmredzot ir dažādas dienas. Tas bija sapnis gūt vārtus pret Madrides vienību, un gūt četrus vārtus - to jūs pat nevarat iedomāties," viņš piebilda.

Vārtus viesu labā 34.minūtē guva Vinisiuss Žuniors un 85.minūtē pēc Žuniora piespēles sešas minūtes iepriekš laukumā uz maiņu nākušais Lukass Vaskess.

"Real" sastāvā aizvadītajā mačā nespēlēja komandas vadošais uzbrucējs Karims Benzemā un vārtsargs Tibo Kurtuā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu