"Medaļas abas puses" Stupelis: Karjeras laikā ar sevi esmu daudz eksperimentējis (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

Projektu "Medaļas abas puses" turpinām ar stāstu par blakusvāģu motokrosa kantētāju Kasparu Stupeli, kurš ir četrkārtējs pasaules čempions, kā arī pieckārtējs otrās vietas un divkārtējs trešās vietas ieguvējs sezonas kopvērtējumā.

Cīņa par godalgām, pilnas tribīnes, zvaigžņu statuss, ambīcijas, reibinošas uzvaras - tā ir profesionālā sporta redzamā puse. Otrā pusē ir laiks, kas nesaudzē nevienu, bet it īpaši tos, kas sevi sportam atdod bez atlikuma.

"Medaļas abas puses" - ar šādu nosaukumu TVNET veido stāstu sēriju par Latvijas sporta leģendām - cilvēkiem, kas stāvējuši pie bobsleja, šķēpmešanas, basketbola, futbola, hokeja u.c. sporta veidu šūpuļa. Cilvēkiem, ar kuriem sācies un uzņēmis apgriezienus Latvijas profesionālais sports. Bet ko mēs zinām par viņu dzīvi, cenu, kas maksāta par sporta karjeru, likteni pēc aiziešanas no sporta?

Lai arī aktīvo sportista karjeru Stupelis ir noslēdzis, viņš joprojām sevi uztur lieliskā formā. Prieka pēc viņš piedalās amatieru motokrosa sacensībās solo braucēju klasē. Kaut no malas tas nebija redzams, Kaspars uz interviju TVNET video studijā ieradās ar lauzām ribām. Tas ir nieks, salīdzinot ar citām traumām, kas karjeras laikā viņu daudzkārt nemaz neatturēja no kāpšanas blakusvāģi un došanās trasē. Viņš karjeras laikā dažādi eksperimentējis, lai fiziski ļoti smagajā sporta veidā viņa ķermenis justos pēc iespējas labāk.

"Ja tev salātus noliek priekšā, tad tu apēdīsi. Ja ir iespēja pašam izvēlēties un pasūtīt, tad paņemsi nagetus vai kalmāru gredzenus. Šī ir bijusi grūta lieta [veselīgs uzturs]. Esmu daudz ar sevi eksperimentējis - veicis visādas attīrīšanās un badošanās. Esmu aptuveni izpratis sārmu un skābju veicinošu uzturu. Tas netiek pietiekami novērtēts, it sevišķi jauniešu vidū, ka tā ir mūsu degviela, ko lejam iekšā bākā," pastāstīja Stupelis.

"Pirms trim mēnešiem izdomāju sākt bezcukura diētu. Nezinu, kā un kāpēc, bet manam ķermenim tas ļoti palīdz. Kaut kur simboliski cukurs ikdienā tiek lietots, bet ne apzināti, ka ieej benzīntankā un nopērc šokolādi vai bulciņu. Pirmos divus mēnešus no daudz kā atturējos, tagad šo to pamēģinu pagaršot. Svars sakārtojās un enerģijas ir vairāk," savā pieredzē dalījās sportists.

Mēdz teikt, ka autosportisti karjeras laikā iztērē vairāk naudas nekā nopelna. Vai līdzīgi ir arī motosportā?

"Godīgi varu pateikt, ka ar šo sporta veidu neesmu baigi nopelnījis. Nav arī tā, ka es būtu baigi daudz iztērējis. Esmu darījis to, kas man patīk. Pēdējos gados man bija sponsori, kas dzīvi padarīja vieglāku un patīkamāku," teica Stupelis.

"Nav ne lielu iekrājumu, ne uzbūvēta māja. Ir braucēji, kuriem tas ir. 2003. gadā pievienojos Danielam Vilemsenam. Viņš prasīja, ko es gribu. Biju jauns puika, kurš gribēja sevi pierādīt. Prasīju gultu, kur izgulēties, un lai mani pabaro. Sacensībās izdarīšu nepieciešamo. Pāris gadus vēlāk uzzināju, ka viņam no sponsoriem bija 100 tūkstošu prēmija par uzvaru pasaules čempionātā. Viņš uzbūvēja māju, bet man tika nulle," ar smaidu rūgto pieredzi atceras titulētais motosportists.

Foto: MAF

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par "Medaļas abas puses" saturu atbild SIA TVNET GRUPA.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu