Šmits un "Žalgiris" neveiksmīgi sāk Eirolīgas ceturtdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: Lino Žemgulio

Latvijas basketbolists Rolands Šmits trešdien Barselonā guva divus punktus Kauņas "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē.

"Žalgiris" sērijas līdz trim uzvarām pirmajā cīņā viesos ar 69:91 (13:25, 18:23, 22:18, 16:25) piekāpās "Barcelona".

Lietuvas klubs ne reizi mačā nebija vadībā, barseloniešiem spēli uzsākot ar 20:6 izrāvienu.

Šmits pret savu bijušo komandu laukumā pavadīja 19 minūtes un 31 sekundi, realizēja divus soda metienus, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu, kā arī abus tālmetienus. Viņš izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi kļūdījās, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi pretiniekam, kā arī cīņu beidza ar efektivitātes koeficientu nulle.

14 punktus viesiem guva Igns Brazdeiķis, desmit - Dovīds Giedraitis.

Mājiniekiem 17 punktus punktus guva Sertačs Šanli, 15 - Nikola Mirotičs un 12 - Roks Jokubaitis.

Otrā spēle sērijā turpat Barselonā notiks piektdien.

Vēl trešdien Pirejas "Olympiakos" savā laukumā tiekas ar Stambulas "Fenerbahce".

Otrdien sēriju pirmajās spēlēs Belgradas "Partizan" viesos ar 89:87 pārspēja Madrides "Real", bet Telavivas "Maccabi" izbraukumā ar rezultātu 79:67 uzvarēja "Monaco".

Kauņas "Žalgiris" ar 19 uzvarām 34 spēlēs pakāpās uz septīto vietu, apsteidzot Stambulas "Fenerbahce", bet Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar bilanci 18-16 palika devītā, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties.

"Baskonia" ceturtdien viesos ar 78:86 piekāpās līdervienībai Pirejas "Olympiakos".

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21. maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu