Samoilovs/Šmēdiņš startēs BPT Jūrmalas "Challenge" pamatturnīrā, Samoilovs/Pļaviņš - kvalifikācijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs
Latvijas pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs Foto: kingofthecourt.com

Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš Pludmales volejbola profesionāļu tūres (BPT) "Challenge" turnīrā Jūrmalā spēlēs pamatturnīrā, bet Mihails Samoilovs/Mārtiņš Pļaviņš - kvalifikācijā, piektdien ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Kvalifikācijas sacensību par diviem īpašajiem ielūgumiem finālā A.Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:14, 21:12) uzvarēja Pļaviņu un M.Samoilovu.

Uzvarētāji ieguva tiesības spēlēt "Challenge" sacensību pamatturnīrā, bet viņu pretinieki - šo sacensību kvalifikācijā.

Ja kāda no šīm komandām pati ar pasaules ranga punktiem būs izcīnījusi vietu attiecīgajā turnīrā, iespēja izmantot īpašo ielūgumu tiks sniegta nākamajai komandai atlases turnīrā.

"Ir patiess prieks, ka parādījām pārliecinošu un stabilu spēli, izcīnot pirmo kārtas numuru. Jūrmalas turnīrs mums ir vissvarīgākais - šis ir mājas turnīrs savu skatītāju un atbalstītāju priekšā," stāsta jūrmalnieks A.Samoilovs

Cīņā par trešo vietu atlases turnīrā Edgars Točs un Olivers Bulgačs ar 2-0 (21:16, 21:18) pārspēja Kristiānu Fokerotu un Gustavu Auziņu.

Dalītā 5.-6.vietā ierindojās Arnis Reliņš/Rinalds Aišpurs un Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs, septītajā vietā - Dāvis Teteris/Rūdolfs Stankevičs, astotajā vietā - Sandis Bērziņš/ Markuss Graudiņš.

Astoņu pāru sacensības noritēja 27. un 28. aprīlī.

Spēles par divu sieviešu duetu tiesībām piedalīties Pasaules tūres posmā notiks 12. un 13. maijā.

Jau iepriekš ziņots, ka Jūrmalā Latviju pārstāvēs vismaz pieci pāri, jo Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova jau ir ieguvušas tiesības piedalīties sacensībās ar pasaules ranga palīdzību.

BPT "Challenge" posms Jūrmalā norisināsies no 15. līdz 18. jūnijam.

Pilns dalībnieku saraksts pamatturnīram un kvalifikācijai tiks publicēts 18. maijā, tomēr pilnīga skaidrība par Latvijas komandu skaitu turnīrā būs vien 14. jūnijā, kad visas komandas būs ieradušās turnīra norises vietā.

BPT debijas sezonā pērn Jūrmala uzņēma augstākā ranga jeb "Elite 16" turnīru, bet šovasar rīko pēc spēka otrā ranga sacensības - "Challenge" posmu.

"Challenge" sacensības nodrošina Latvijas komandām lielāku iespēju cīnīties par medaļām.

Pamatturnīrā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē piedalīsies 24 pāri, kvalifikācijā - 32.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu