Bertāns: Esam spēcīgs pretinieks gan mājās, gan izbraukumā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlases spēlētāji Dāvis Bertāns (no kreisās), Rihards Lomažs un pasākuma vadītājs Renārs Zeltiņš piedalās 2023. gada FIBA Pasaules kausa izlozes pasākumā.
Latvijas basketbola izlases spēlētāji Dāvis Bertāns (no kreisās), Rihards Lomažs un pasākuma vadītājs Renārs Zeltiņš piedalās 2023. gada FIBA Pasaules kausa izlozes pasākumā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valstsvienības, kas sacentīsies 2023.gada Pasaules kausa basketbolā finālturnīrā, pirms izlozes nevēlējās nokļūt vienā apakšgrupā kopā ar Latviju, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases spēlētājs Dāvis Bertāns.

Jau ziņots, ka sestdien notikušajā Pasaules kausa apakšgrupu izlozē noskaidrojās, ka Latvija H apakšgrupā spēkosies ar Kanādu, Franciju un Libānu, mačus aizvadot Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Pirms izlozes Latvija, atbilstoši FIBA rangam, atradās sestajā grozā kopā ar kopā ar Ķīnas, Meksikas un Gruzijas valstsvienībām. Bertāns uzsvēra, ka, izcīnot ceļazīmi uz Pasaules kausu, jārēķinās, ka pretī stāsies pasaules labākās vienības, kas atradās augstākos izlozes grozos.

"Vienalga pret ko spēlēt, jo visas komandas no pirmajiem groziem ir spēcīgas," skaidroja basketbolists. "Lai nonāktu pie medaļām, ir jāuzvar lielākā daļa no tām komandām, tāpēc, iespējams, ir labāk uzreiz sākt ar spēcīgiem pretiniekiem."

"Domāju, ka neviens negribēja mūs redzēt savā grupā, jo īpaši ņemot vērā to, kā esam spēlējuši pēdējos gados. Pierādījām, ka esam spēcīgs pretinieks gan mājās, gan izbraukumā. Tās komandas [Francija un Kanāda] ir vairāk neapmierinātas ar izlozi kā mēs," viņš turpināja.

Gan Kanādas, gan Francijas izlasēs sastāvos varētu tikt iekļauti Bertāna komandas biedri no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks".

"Kanādas izlasē pazīstams ir komandas biedrs Dvaits Pauels, kurš teica, ka noteikti spēlēs. Francijas izlasē, ņemot vērā, cik liels viņiem ir kandidātu saraksts, arī varētu būt viens komandas biedrs no šīs sezonas Frenks Nilikinā," teica latvietis.

Bertāns pēc "Mavericks" neiekļūšanas izslēgšanas spēlēs un sezonas beigām Ziemeļamerikā atgriezās Latvijā tikai šonedēļ, taču NBA noteikumi paredz, ka viņš varēs uzsākt oficiālus treniņus kopā ar valstsvienību ne ātrāk kā četras nedēļas līdz Pasaules kausam.

"Jau sāku nedaudz trenēties pirms atlidoju mājās," atklāja Bertāns. "Tagad būs pāris dienas tikai atpūtīšos, bet pēc tam jau jāsāk atkal trenēties. Veselības ziņā pēdējos pāris mēnešos jūtos ļoti labi pēc pēdējās ikra traumas."

Pasaules kausa finālturnīrs paredzēts no 25.augusta līdz 10.septembrim, bet nedaudz vairāk kā mēnesi pēc šī turnīra oktobra beigās sāksies arī NBA regulārā sezona. Bertāns izcēla, ka Pasaules kausa finālturnīrs ir nozīmīgas sacensības un tikai pēc tam viņš sāks domāt par pilnvērtīgu gatavošanos nākamajai NBA sezonai.

"Par nākamo sezonu domāšu tikai tad, kad būs noslēdzies Pasaules kauss," piebilda basketbolists.

Latvijas basketbolisti Pasaules kausā vispirms tiksies ar Libānu, kam sekos dueļi attiecīgi pret Franciju un Kanādu. Pēc tam starp labākajām 16 vienībām iekļūs katras grupas divas labākās komandas, bet pārējās divas cīnīsies par 17.-32.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu