Peress svin uzvaru pirmajās F-1 sezonas sprinta sacensībās

TVNET/LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ALI HAIDER/EPA

Serhio Peress no "Red Bull" komandas sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) Azerbaidžānas "Grand Prix" sprinta sacensībās.

Meksikāņu braucējs startēja otrais aiz Šarla Leklēra no "Ferrari", taču viņš samērā viegli apdzina Leklēru pēc drošības mašīnas došanās boksos un kopvērtējumā ieguva astoņus punktus.

Leklērs saglabāja otro vietu, bet pašreizējais čempions un kopvērtējuma līderis Makss Verstapens no "Red Bull" bija trešais.

Pēc starta Verstapens gan zaudēja savu trešo vietu "Mercedes" pilotam Džordžam Raselam, apdzīšanas manevrā abām mašīnām saskaroties, ko abi piloti pārrunāja pēc finiša.

"Red Bull" sadursmē guva nelielus bojājumus, bet Verstapens pēc sacensībām izteica neizpratni, kāpēc pirmajā aplī tā jāriskē.

Drošības mašīna devās trasē arī tad, kad Juki Cunoda ar savu "Alpha Tauri" bolīdu ietriecās sienā un zaudēja labo aizmugurējo riteni.

Rasels ieņēma ceturto vietu, apsteidzot Karlosu Sainsu ("Ferrari"), "Aston Martin" pilotu Fernando Alonso un britu Luisu Hamiltonu ("Mercedes"), bet Lenss Strols ar "Aston Martin" nopelnīja vienu punktu par astoto vietu.

"Williams" pilots Logens Sārdžents nemaz netika līdz sprinta sacensībām, smagi sabojājot automašīnu avārijā sprinta kvalifikācijā.

Sprinta kvalifikācijā pirmais bija Leklērs, apsteidzot Peresu, Verstapenu, Raselu, Sainsu un Hamiltonu.

Jau ziņots, ka piektdien kvalifikācijā uzvarēja Leklērs, apsteidzot pasaules čempionu nīderlandieti Verstapenu. Peress startēs no trešās vietas, ceturtais finišēja Leklēra komandas biedrs Sainss, piektais - Hamiltons un sestais - Alonso.

Vienīgajā piektdienas treniņā pirms kvalifikācijas sacensībām ātrāko laiku uzrādīja Verstapens.

Azerbaidžānas "Grand Prix" norisināsies svētdien.

Divās no trim sacensībām šosezon uzvarējušajam Verstapenam kopvērtējumā ir 75 punkti, otrais ar 62 punktiem ir Peress, bet trešais ar 48 punktiem - Alonso.

Konstruktoru kausā "Red Bull" iekrājusi 137 punktus, bet "Aston Martin" un "Mercedes" - attiecīgi 69 un 63 punktus.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 23 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu