Sportiste nav apmierināta, ka viņai jāsveras ar krūšturi (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: @nina.sterckx/Instagram

Jaunie svēršanas noteikumi svarcelšanā sievietēm radījuši daudz neskaidrību. Beļģijas sportiste Nina Sterksa paudusi neapmierinātību, jo saskaņā ar jaunajiem noteikumiem sievietes svēršanās laikā ir spiestas valkāt krūšturi. 

Sterksa interneta vietnei "Inside The Games" pauda neapmierinātību, ka nesen viņai olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās ļāva svērties bez krūštura, bet jau nākamajās sacensībās situācija mainījusies. 

"Pasaules čempionātā es svēros bez krūštura, bet Eiropas čempionātā tā nevarēja," izteicās 20 gadus vecā svarcēlāja. 

Eiropas čempionātā Erevānā viņa izcīnīja sudraba medaļu svara kategorijā līdz 59 kilogramiem. Abas sacensības ir būtiskas cīņā par kvalificēšanos 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. 

Sterksa norādīja, ka ap 200 gramu smaga apakšveļa var būt būtiska, kad sportisti cenšas iekļauties zemākā svara kategorijā. "Tas ir negodīgi. Ir jāmaina noteikumi. Mums jāatļauj svērties ar kailu ķermeņa augšdaļu, vai arī tad vīriešiem jānēsā krūšturis," pauda Sterksa. 

Viņas uzskatam piekrīt arī britu svarcēlāja Zoja Smita.

"Šis ir vēl viens dzimumu nevienlīdzības piemērs mūsu sporta veidā," viņa sacīja. 

Pēc "Inside The Games" vēstītā, jaunie noteikumi stājušies spēkā neilgi pirms pasaules čempionāta Bogotā, kas risinājās 2022. gada decembrī. Tagad sportistēm svēršanās laikā ir jāvalkā apakšveļa. Tiesa, vārds apakšveļa noteikumos nav precīzi definēts. 

Iespējams, tiks ieviestas izmaiņas noteikumos, kas ņemtu vērā papildu svaru apakšveļai sievietēm. Starptautiskā Svarcelšanas federācija to pašlaik izvērtē. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu