NBA zvaigzne Embīds, visticamāk, nepalīdzēs Latvijas pretiniecei Francijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA centrs Džoels Embīds
NBA centrs Džoels Embīds Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas "76ers" centrs Džoels Embīds, kurš nedaudz mazāk kā pirms gada ieguva Francijas pilsonību, visticamāk gaidāmajā Pasaules kausā nevarēs palīdzēs Francijas izlasei, pēc Pasaules kausa izlozes teica Francijas valstsvienības galvenais treneris Vensāns Kolē.

Sestdien notikušajā izlozē noskaidrojās, ka Latvijas basketbolisti Pasaules kausā H apakšgrupā mēros spēkus ar Kanādu, Franciju un Libānu, mačus aizvadot Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Kolē atklāja, ka Embīds vēl nav izlēmis, kuru valsti viņš pārstāvēs Pasaules kausā vai Parīzes olimpiskajās spēlēs, jo viņam ir arī ASV pilsonība. Tāpat maz ticama viņa spēlēšana šogad Pasaules kausā, jo šovasar basketbolistam paredzētas kāzas.

"Viņam šovasar ir gaidāmas kāzas, kas sakrīt ar izlases sagatavošanās posmu. Viņam būs vairāk laika pieņemt lēmumu, kuru valsti pārstāvēt nākamgad," teica Kolē.

Embīds otro sezonu pēc kārtas kļuva par NBA regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju, 66 regulārās sezonas spēlēs vidēji gūstot 33,1 punktu.

Tāpat Kolē norādīja, ka ceru uz Rūdija Gobēra pievienošanos izlasei, kamēr pats francūzis pēc pēc Minesotas "Timberwolves" izstāšanās no NBA izslēgšanas spēlēm pirmajā kārtā par savu pievienošanos Francijas valstsvienībai izteicās šaubīgi, minot to, ka vēlas sagatavoties nākamajai sezonai pēc iespējas labāk.

"Dosim viņam laiku padomāt. Redzu, ka spēlētāji neaizvada labākas sezonas pēc tam, kad vasarā nepievienojas izlasei. Ir tieši pretēji. Pēc 2014.gada Pasaules kausa Gobēra karjera NBA praktiski tikai sākās," pēc izlozes teica Kolē, kurš arī atklāja, ka Francijas izlase sāks treniņnometni 28.jūlijā.

Gatavojoties Pasaules kausa finālturnīram, Latvijas basketbolisti vispirms aizvadīs četras pārbaudes spēles savā laukumā pret Zviedriju, Gruziju, Dominikānu un Somiju, bet pēc tam vēl plānoti divi mači Taivānā.

Latvijas basketbolisti Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisināsies no 25.augusta līdz 10.septembrim, vispirms H apakšgrupas mačā 25.augustā tiksies ar Libānu, kam sekos dueļi attiecīgi pret Franciju 27.augustā un Kanādu divas dienas vēlāk.

Pēc apakšgrupas mačiem starp labākajām 16 vienībām iekļūs katras grupas divas labākās komandas, bet pārējās divas cīnīsies par 17.-32.vietu. H apakšgrupas komandas otrajā sacensību kārtā stāsies pretī Irānai, Spānijai, Brazīlijai vai Kaboverdei, kas pirmajā sacensību kārtā spēkosies G apakšgrupā.

Pirmā kārta norisināsies no 25. līdz 30.augustam, otrās kārtas mači paredzēti no 31.augusta līdz 4.septembrim. Ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 5. un 6.septembrī, 8.septembrī būs pufināli, bet medaļas tiks sadalītas 10.septembrī, izšķirošajiem mačiem notiekot Filipīnu galvaspilsētā Manilā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu