Embīds nosaukts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju

CopyDraugiem X Whatsapp
Džoels Embīds
Džoels Embīds Foto: AFP/SCANPIX

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgāko spēlētāju otrdien tika atzīts Filadelfijas "76ers" spēlētājs Džoels Embīds, kurš balsojuma apsteidza pēdējo divu gadu MVP balvas ieguvēju Nikolu Jokiču un Milvoki "Bucks" zvaigzni Janni Adetokunbo.

Iepriekšējās divās sezonās Embīds balsojuma ieņēma otro vietu, tomēr šoreiz ar regulārajā čempionātā vidēji mačā gūtajiem 33,1 punktu, 10,2 atlēkušajām bumbām zem groziem un 4,2 rezultatīvām piespēlēm pietika, lai tiktu pie Maikla Džordana vārdā nosauktās MVP balvas.

Embīds balsojuma saņēma 73 pirmās vietas, Jokičs - 15, bet Adetokunbo - 12.

"Pat nezinu, ar ko lai sāku. Šis tika ilgi gaidīts," par balvas saņemšanu otrdien sacīja Embīds. "Ir ieguldīts smags darbs. Esmu daudz kam gājis cauri. Un nerunāju tikai par basketbolu, bet arī savu dzīvi."

"Šis patiešām ir patīkami. Nezinu vairs, ko teikt. Lieliski," prieku neslēpa 29 gadus vecais kamerūnietis.

"76ers" ar Embīdu ierindā regulārajā čempionātā Austrumu konferencē ierindojās trešajā vietā, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-0 tika pieveikta Bruklinas "Nets" vienība.

Filadelfijas komanda izslēgšanas spēļu otrajā kārtā pašlaik ar 1-0 ir vadībā pret vienu no galvenajām favorītēm un pagājušās sezonas finālisti Bostonas "Celtics", tiesa Embīds ceļgala savainojuma dēļ pēdējās divās komandas spēlēs nav piedalījies.

Aizvadītajā regulārajā čempionātā Embīds otro gadu pēc kārtas kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju. Vidēji mačā viņš izcēlās ar 33,1 punktu. Pagājušajā sezonā viņa konta bija 30,6 punkti.

Embīds NBA dratfā 2014. gadā tika izvēlēts ar trešo numuru, tomēr vairāku ceļgala un pēdas traumu dēļ savu debiju līgā piedzīvoja vien 2016./2017. gada sezonā. Kopš 2018. gada kamērūnietis ticis iekļauts NBA Visu zvaigžņu spēles pamatsastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu