Rīgā startēs jaunā "Ghetto Football" sezona

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

17. maijā Grīziņkalna sporta kompleksā jauniešu ielu sporta un kultūras kustība "Ghetto Games" atklās jauno "Ghetto Football" 3 pret 3 futbola sezonu.

​Šosezon ir plānoti 13 turnīri Rīgā, liels turnīrs festivāla ietvaros Ventspilī, kā arī "Ghetto Games" karnevālos Valmierā un Daugavpilī. Pirmo reizi sacensības norisināsies arī Viļņā un Tallinā, kur katrs var pamēģināt savus spēkus Baltijas arēnā.

Sezona beigsies ar tradicionāliem superfināliem, kur satiksies sezonas labākās komandas. Šogad Rīgā notiks arī "Ghetto Football World Cup 2023" un "Pulse Europe" (Ielu freestyle Eiropas čempionāts) ar pasaules labāko sportistu līdzdalību.

Pagājušajā gadā pirmo reizi Latvijas vēsturē Rīgā norisinājās jaunais ielu futbola projekts jeb 3 pret 3 futbola Eiropas līgas "Ghetto Football Euro League 2022" fināls. Kvalifikācija notika Romā, Džakovo, Budapeštā, Prāgā, Briselē, Amsterdamā, Kopenhāgenā, Berlīnē, Varšavā un Viļņā. Fināla cīņā Grīziņkalnā par Eiropas čempioniem kļuva komanda no Nīderlandes.

Projektu izveidoja "Ghetto Games" Rīgas jauniešu ielu sporta un kultūras kustība "Ghetto Football" ar līderi Antonu Semeņaku priekšgalā. Antons kopā ar citiem Eiropas domubiedriem izveidoja labākas attiecības starp dažādiem ielu futbola kustībām, komandām, spēlētājiem un izveidoja starptautisko līgu.

Par Eirolīgu uzzināja daudzās pasaules malās ārpus Eiropas. Pasākumiem pieslēdzās Eiropas vadošie futbola influenceri ar kopējo auditoriju vairāk nekā 15 miljonu sekotāju sociālos tīklos. Šosezon pirmo reizi 3 pret 3 ielu futbola vēsturē norisināsies pasaules čempionāts "Ghetto Football World Cup 2023".

Kvalifikācija notiks 10 Eiropas valstīs, kā arī Dienvidamerikā un Japānā. Bet fināla cīņa notiks 17. jūnijā Griziņkalns sporta kompleksā.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka pagājuša gada projekts aizgāja ārpus Eiropas robežām. Jau šodien notiek aktīva sadarbība ar futbola organizācijām no Japānas, Dienvidkorejas, Austrālijas, Malaizijas, ASV, Brazīlijas, Ganas - kopumā vairāk nekā no 30 pasaules valstīm. Mūsu mērķis - apvienot spēkus un izveidot labāko ielu futbola kultūras platformu pasaulē," stāsta "Ghetto Football" līderis Antons Semeņaks.

Plašāka informācija par "Ghetto Football" turnīriem un "Ghetto Games" pasākumiem ir pieejama oficiālajā mājaslapā www.ghetto.lv .

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu