Steļmaha bijusī audzēkne un sieva: Sākumā man no viņa bija ļoti bail (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Andris Steļmahs
Basketbola treneris Andris Steļmahs Foto: tttriga.lv

Tik stingrs un prasīgs treneris iepriekš nebija redzēts, intervijā TVNET GRUPAs tiešsaistes žurnālā "Klik" atzinusi Ieva Tīmane, izsakoties par savu bijušo vīru un basketbola treneri Andri Steļmahu, pret kuru ir sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Tīmane bērnībā trenējās Jūrmalas sporta skolā pie basketbola trenera Steļmaha. Pēc vairāku liecinieku teiktā trenera darba metodes ir apšaubāmas. Tiek norādīts uz emocionālu vardarbību un trenera iespējamu mazgadīgas meitenes pavešanu.

"Es atceros, ka sākumā man no viņa bija ļoti bail, jo es nebiju iepriekš redzējusi tik stingru un prasīgu treneri. Valdīja viņa izvirzītie principi, kas bija jāievēro, un visām bija bail tos pārkāpt," atmiņās dalījās Tīmane.

"Viņš pat uz dažām meitenēm, kas ārpus treniņiem gāja satikties ar puišiem, dusmojās. Viņš mēdza visu meiteņu klātbūtnē viņas kaunināt: "Redz, tu visu nedēļas nogali vazājies apkārt un tagad nevari normāli paspēlēt!""

Trenera Steļmaha audzēknei Tīmanei bija 14 gadu, kad viņš, divreiz vecāks vīrietis, sāka fiziski izrādīt savas romantiskās jūtas - intīmi pieskārās, noskūpstīja meiteni.

"Protams, pirmās emocijas bija: "Wow, es neko tādu nekad nebiju gaidījusi!" Pirmkārt, man neviens neko tādu iepriekš nebija teicis, otrkārt - viņš bija mans treneris - mana autoritāte," atceras Tīmane.

"Es droši varu apgalvot, ka viņa viedoklis tolaik man bija pats svarīgākais. Trenera teiktais man likās svarīgāks pat par mammas un tēta viedokli. Tajā laikā visu, ko viņš man teiktu darīt, es darītu."

Trenera un audzēknes attiecības uz laiku tika pārtrauktas. Tīmane basketbolistes gaitas turpināja citviet - Rīgas komandā "Rīdzene". Kaut vecāki to bija aizlieguši, nepilngadīgā meitene slepus atsāka tikties ar treneri.

"Pienāca turnīrs Jūrmalā, kurā es spēlēju kā Rīgas pārstāve. Mēs, visas komandas, tostarp Jūrmalas, ieskaitot Andri, palikām viesnīcā "Kurši" Dubultos. Pienāca vakars, viņš man uzrakstīja, vai es varētu atnākt pie viņa uz numuriņu. Neatceros, cik bija pulkstenis, neatceros, vai viņš bija iereibis, bet tā arī bija pirmā reize, kad mēs mēģinājām pārgulēt," pastāstīja Tīmane.

"Tas nebija ļoti patīkami, tāpēc mums nekas nesanāca. Pēc kāda laika uz numuriņu atnāca Andra draugs, viņš gan bija smagi iereibis, viņš mani pamanīja, sasveicinājās, bet uzreiz aizgāja gulēt. Es uz savu numuriņu aizgāju ap kādiem pieciem no rīta, pagulēju pāris stundas un devos spēlēt. Tad man vēl bija 15, neilgi pirms 16. dzimšanas dienas."

Treneris savai audzēknei dāvināja "Victoria's Secret" apakšveļu un smaržas. Meitenei nācās slēpt dāvanas, lai vecāki neuzzinātu par atjaunotajām attiecībām ar Steļmahu.

"Visas tikšanās ar Andri man pagāja milzīgā stresā, jo visu laiku baidījos, lai mūs nepieķer. Bija arī brīži, kad 15 minūšu laikā braucu pie savas draudzenes, jo vecāki grasās braukt man pakaļ vai arī mamma man zvana, bet es esmu kopā ar Andri."

Tīmane pēc pilngadības sasniegšanas apprecējās ar treneri Steļmahu, taču divus mēnešus vēlāk viņa nolēma šķirt laulību.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu