"Liepājas" futbolisti uzvar "Auda" komandu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Schutterstock.com

"Liepājas" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 11.kārtas pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 4:0 (0:0) uzvarēja "Auda" vienību, kas ir tās tiešā konkurente cīņā par vietu labāko trijniekā.

Vārtus Liepājas komandas labā guva Dodo un Jurijs Mate pēc Eduarda Tīdenberga piespēlēm, kā arī Gļebs Kļuškins un Nīno Nordanuss.

Jau pirmā puslaika nogalē mačs noslēdzās "Audas" pussargam Daniilam Ulmibaševam, kurš pēc otrās dzeltenās kartītes tika noraidīts no laukum un atstāja savu komandu mazākumā.

Otrā puslaika ievadā, 47.minūtē, pēc Tīdenberga piespēles no kreisās puses uz vārtu priekšu Dodo pielika kāju un raidīja bumbu tīklā - 1:0 liepājnieku labā. Spēles 64.minūtē pēc Tīdenberga izpildītā stūra sitiena viesiem vadību nostiprināja Mate.

Deviņas minūtes vēlāk, savā starpā nesaprototies "Audas" aizsargam Duglasam Bergkvistam un vārtsargam Fabrisam Ondoā, Kļuškins panāca 3:0, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām galarezultātu uzstādīja Nordanuss.

"Auda" un "Liepāja" pirmajā tikšanās reizē šosezon spēlēja neizšķirti 1:1.

11.kārtas turpinājumā pirmdien "Valmiera" uzņems Salaspils "Super Nova", bet "Riga" mājās spēkosies ar "Daugavpili", kamēr otrdien kārtas noslēdzošajos mačos "Tukums 2000"/"Telms" savā laukumā stāsies pretī RFS un "Metta" viesosies pie "Jelgavas".

Turnīra tabulas augšgalā ar 26 punktiem desmit spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 22 punktiem ieņem RFS, 20 punkti ir "Liepājai". Tālāk 15 punkti 11 spēlēs - "Audai", 14 punkti ir "Valmierai", 11 punkti - "Jelgavai" un "Metta", bet astoņi punkti ir "Tukums 2000"/"Telms", kamēr pa sešiem - "Daugavpilij" un Salaspils "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu