"VEF Rīga" basketbolisti uzvar "Ventspili"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

"VEF Rīga" komanda svētdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla sērijas otrajā mačā viesos ar rezultātu 91:74 (24:18, 26:22, 25:24, 16:10) pārspēja "Ventspili" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-1.

Rīdziniekiem Naisers Brukss guva 20 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, Kristers Zoriks pievienoja 19 punktus un piecas rezultatīvas piespēles, Glenam Kouzijam šajos statistikas rādītājos bija 18+4, kā arī četras bumbas zem groziem, kamēr Māris Gulbis no rezervistu soliņa iesaistījās ar desmit gūtiem punktiem.

"Ventspilij" rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Artūrs Ausējs, 14 punktus guva Linards Jaunzems, 11 - Emanuēls Vembi, kurš izcīnīja arī piecas atlēkušās bumbas, bet desmit punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Ivanam Gandijam-Rosam.

Sērijas trešā spēle notiks ceturtdien Rīgā, ceturtais mačs būs pēc nedēļas Ventspilī, bet piektais - 16.maijā galvaspilsētā. Ja sērijā būs nepieciešamas vēl spēles, tās notiks 18.maijā Ventspilī un 20.maijā Rīgā.

Pirmajā finālsērijas mačā ar 80:83 uzvarēja ventspilnieki un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Abas komandas bija atbrīvotas no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, bet pusfinālā "Ventspils" sērijā uzvarēja "Ogri" ar 3-1, kamēr "VEF Rīga" pat nokļuva zaudētājos sērijā ar "Liepāju" un uzvarēja vien piecos mačos.

Rīgas vienība Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīru noslēdza trešajā vietā, bet finālā piekāpās Ukrainas komandai Slobožanskas "Prometey". "Ventspils" bija otra labākā pašmāju komanda LIBL, izslēgšanas cīņās, ieņemot piekto vietu un ceturtdaļfinālā ar 1-2 piekāpjoties Nikolaja Mazura vadītajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandai.

Abas vienības šosezon LIBL bija tikušās divas reizes. Pirmajā duelī ar 100:81 uzvaru savā laukumā svinēja "VEF Rīga", bet Ventspilī pie panākuma ar 99:92 tika "Ventspils".

Pērn par LBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bronzas godalgas izcīnot "Ogrei".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu