Latvijas izturības skrējienu ietekmīgākie organizatori vienojas kopīgai balvai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Skrējiensoļojuma "Rīga-Valmiera 107 km", taku skrējiena "Vilkaču maratons" un taku skrējienu seriāla "Gjensidige Stirnu buks 2023" sezonas garākās distances "Garmin FĒNIX Vilks" organizatori vienojušies kopīgas balvas "Dieva suns" izveidei, vēsta organizatori.

Lai tiktu pie balvas "Dieva suns", viena gada ietvarā jāpieveic 3 izturības distances:

  • 03.06. Skrējiensoļojums "Rīga-Valmiera", 107 km, kontrollaiks 19 stundas,
  • 10.06. Taku skrējiens "Vilkaču maratons", 42 km, kontrollaiks 7 stundas,
  • 01.07. Taku skrējiens "Garmin Fēnix Vilks", 75 km, kontrollaiks 16 stundas

Tas nebūs pa spēkam katram, pat vairumam izturības skrējēju lielmeistaru.

Mēneša laikā sacensību režīmā jānoskrien aptuveni 225 km gara distance 42 kontrollaika stundu ietvarā.

Vilks latviešu mitoloģijā tiek saukts par Dieva suni, Dieva izredzēto karotāju pret ļaunumu, dēvēts arī par pelēci, pelēksvārci, brāli, meža vīru, ceļa vīru vai ciemiņu. Daudzām tautām, tai skaitā baltu tautām, veidojušies uzskati par vilku kopienu kā karavīru vienības ideālo modeli, kas saistīts ar tādām īpašībām kā paredzēšanas spēja, drosme un uzticība.

"Jaunāko laiku leģenda vēsta, ka dzelzī kalti vīri nebijās ne Krampju kalna sakņu, ne Spīganu kalna smilšu. Atstājot Rīgas gaiļus, viņi pār plecu neatskatās pat Raganā. Vienīgi no Āža kalna virsotnes 13. reizi paveras Durbes pils virzienā, jo Sīmaņa Kliņķis asarām netic. No Munameģa smailes saskatāmās Mildas svētība tiek Stirnubuka ciltij, kas kalendāru šķeļ tieši uz pusēm valstī augstākās baznīcas pakājē Opekalnā," pauž skrējiensoļojuma "Rīga-Valmiera 107 km" organizators Matīss Vecvagaris. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu