Video ⟩ Baltijas drifteri sezonu atklās 14. maijā Biķerniekos; drifts divās vietās vienlaicīgi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Baltijas drifta sezona šogad tiks atklāta ar starptautiskām divu dienu sacensībām. Arī šogad, par godu sezonas sākumam, tiek gatavots patīkams pārsteigums visiem sacensību apmeklētājiem, atvērti dalībnieku parki un drifts divās vietās vienlaicīgi.

Street klase savus startus aizvadīs spīdveja stadionā, bet Semi Pro un Pro klases savus startus aizvadīs lielajā Biķernieku trasē konfigurācijā #newstyle.

Dalībnieku reģistrācija ir sākta, pašlaik Baltijas drifta sezonas atklāšanai ir reģistrējušies 50 dalībnieku, pilnu dalībnieku sarakstu un visu informāciju par sacensībām iespējams meklēt www.driftlatvia.com.

Biķerniekos notiks Latvijas un Igaunijas Street drifta kausi, Latvijas un Igaunijas Semi pro drifta čempionāti, Livonijas drifta čempionāts un Baltijas drifta čempionāts, kur tiksies Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Pro drifta čempionātu dalībnieki, bet jāmin, ka starp jau reģistrētajiem dalībniekiem redzam sportistus arī no Ukrainas un Zviedrijas.

Sacensības sāksies 13. maijā, sestdien; visas dienas garumā notiks drifta treniņi, bet vakarā Street klase aizvadīs savus kvalifikācijas braucienus. 13. maijā paralēli Street klasei lielajā trasē, Semi Pro un Pro klases aizvadīs savus treniņu braucienus.

Savukārt 14. maijs, svētdiena, ir noteikta par galveno sacensību dienu. Oficiālā sacensību daļa sāksies plkst. 14.00 ar oficiālo atklāšanas ceremoniju visām klasēm kopā, kam sekos Street, Semi pro un Pro klases tandēmu braucieni. Skatītājiem ieeja atvērta no plkst. 9.00, tāpēc lielākajiem drifta faniem ir iespēja apmeklēt sacensības jau no paša rīta, kad iespējams vērot gan treniņus, gan kvalifikācijas braucienus abās ieskaites klasēs.

Iegādājoties ieejas biļeti uz sacensībām 14. maijā, biļete būs derīga arī 13. maijā.

Interesanti, ka sacensības notiks paralēli divās trasēs. Street aizvadīs savus startus spīdveja stadionā, bet Semi Pro un Pro klases galvenajā Biķernieku trases daļā. Semi Pro un Pro klases konfigurācija būs #newstyle - trases pamatdaļa saglabāsies jau esošā - no "smilšu kalna" gar galveno tribīni, bet konfigurācijas beigu daļa būs, ietverot rallijkrosa disciplīnas pirmo līkumu, kas būs liels izaicinājums visiem braucējiem, jo ikdienā šo trasi sportisti nebrauc, šo trases konfigurāciju sportisti brauca 2022. gada sezonas atklāšanā.

Foto: Publicitātes foto

Skatītāji aicināti vērot driftu gan lielajās Biķernieku tribīnēs, gan no laukuma pie spīdveja stadiona. Abās sacensību dienās būs atvērts dalībnieku parks, kas nozīmē, ka skatītājiem būs iespēja satikt savus iecienītākos sportistus klātienē un apskatīt jaunās sezonas automašīnas tuvumā.

  • 13. maijs – Drifta treniņu diena – Street, Semi Pro, Pro un Street klases kvalifikācijas braucieni.
  • 14. maijs – Baltijas drifta sezonas atklāšana, Semi Pro un Pro klases kvalifikācijas un tandēmu braucieni, Street tandēmu braucieni.

Biļetes ietvers neierobežotu piekļuvi gan abiem dalībnieku parkiem, gan centrālajām tribīnēm svētdienā, biļetes darbojas divas dienas, tās iespējams iegādāties visās biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Biļetes būs iespējams iegādāties arī uz vietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu