Latvieši sāk ceļu Parīzē. Pirmā diena

Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Visiem Counter-Strike faniem šodiena kalendārā ir atzīmēta kā svētku diena. Pēdējais “Major” turnīrs šajā spēles versijā uzņem apgriezienus ar spraigu sākumu jau pirmajā grupu etapā jeb “Challenger”.

Pirmos soļus “Paris Major” čempionātā sper 16 komandas, kuras cīnās par astoņām ceļazīmēm uz “Legends” posmu. Kādēļ nākamais turnīra etaps tiek saukts par “Legends” posmu? Jo tajā labākās “Challenger” komandas satiks pretiniekus, kuri kvalifikācijas laikā uz šo “Major” ir bijuši visspēcīgākie un veiksmīgākie. Tāpat kā kvalifikāciju ciklā, arī šoreiz komandām ir jāgūst 3 uzvaras, lai nokļūtu nākamajā posmā. Biļeti uz mājām jāpērk tiem sastāviem, kuri iekrājuši 3 zaudējumus. Ieskatīsimies pirmās kārtas spēļu notikumos.

“FaZe” izglābjas, “Liquid” paklūp pret “Apeks”

Helvijam “broky” Saukantam pirmais pārbaudījums pret multikulturālo “Monte”, kur paredzēt rezultātu nemaz nebija tik viegli. Neskatoties uz to, ka “Monte” šajā posmā ir izsēti kā pirmais numurs, favorīta loma tomēr piederēja “FaZe”. “Monte” savu statusu cieņpilni aizstāvēja, vienu brīdi pat esot vadībā ar 14-10. Šādos scenārijos pieredzējušie “FaZe” spēlētāji ir bijuši ne reizi vien, kas vainagojās ar atspēlēšanos un uzvaru (16-14).

Mareka “YEKINDAR” Gaļinska komandai “Liquid” čempionāta sākums izvērties tieši pretējs. Zaudējums (12-16) pret internacionālo komandu “Apeks”, kur diezgan zemu spēles kvalitāti rādīja Mareka komandas biedrs “NAF”, nospēlējot vienu no neveiksmīgākajiem mačiem savā karjerā. Pirms turnīra sākuma, intervijā ar HLTV.org, Mareks atklāja, ka skatītāji varēs novērot citādāku spēles stilu no “Liquid” un ir veiktas izmaiņas arī stratēģiskajā lauciņā. Grūti spriest, vai tas bija iemesls šādam spēles iznākumam, bet uztraukumam nav pamata, jo iespējas vēl būs.

“forZe” aizmieg, “G2” dodas tālāk

Pieminot neizmantotās iespējas, Krievijas “forZe” pilnībā no rokām izlaida uzvaru pret Austrālijas “Grayhound”. Kad spēles iznākums, šķiet, visiem jau bija skaidrs, sīkstie austrālieši pamanījās atspēlēties no deficīta (3-12) un izraut triumfu pašās beigās ar 16-14. “G2” faniem arī šis rīts iesākās ne tik mierīgi kā vēlētos. Mongolijas lielā cerība “The MongolZ”, parūpējās par to, lai sociālajos tīklos virmotu runas par pirmo lielo pārsteigumu, bet par stresa noturību “G2” nometnē nedrīkst sūdzēties. Otrā spēles daļa pilnībā piederēja viņiem, nedodot atelpu “The MongolZ” sastāvam. Ar mača zvaigzni “huNter” priekšgalā “G2” svinēja panākumu ar 16-12.

Brazīliešu derbijs, internacionālo komandu skrējiens

Zinot, ka Brazīlijas esportam ir milzīgs atbalstītāju pulks, daudzi bija gaidījuši derbiju starp “paiN” un “Fluxo”, bet vieniem tas izrādījās plats smaids, otriem pilnīga katastrofa. Favorīti “paiN”, piesmejot savus pretiniekus, guva pirmo uzvaru (16-2).

Pārējās pirmās kārtas spēles aizvadīja virknējumi, kuri savā starpā ir diezgan līdzvērtīgi, bet daži rezultāti lika raustīt uzacis. Amerikāņu “Complexity” ar 16-11 pieveica internacionālo komandu “GamerLegion”. Polijas zvaigzne “dycha” un “ENCE” nodrošināja pastaigu caur parku, uzvarot (16-6) “OG”, neatstājot nekādus variantus saviem pretiniekiem. “Ninjas in Pyjamas” vienos vārtos apspēlēja “MOUZ” (ar 16-9), kuri pagājušajā “Major” turnīrā aizcīnījās līdz pusfinālam. Šajā mačā neizteiksmīgi izskatījās abu komandu snaiperi “headtr1ck” un “torzsi”, lielāku nastu atstājot saviem komandas biedriem.

Pirmās kārtas rezultāti
Pirmās kārtas rezultāti Foto: blast.tv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu