"FaZe" turpina iesākto, YEKINDAR uz izkrišanas robežas

Pirmās dienas noslēgums
Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Blast.tv

"Challenger Stage" otrajā kārtā mūsu latviešiem pretī stājās visai neierasti pretinieki - Brazīlijas "paiN" un Krievijas "FORZE". Savstarpējās spēlēs lielas vēstures šīm komandām nav, tāpēc bija interesanti pavērot, ar kādu spēles plānu un pieeju tās mūs izklaidēs. Pēc šodienas "FaZe" var droši sev uzsist pa plecu, ar divām uzvarām atrodoties drošā pozīcijā. Neapskaužamā situācijā šobrīd nonākuši "Liquid", kuriem pirmās divas spēles izvērtušās gaužām neveiksmīgas. Komandai, kuru eksperti liek elites groziņā, atkāpšanās ceļa vairs nav.

broky nākas iesvīst, austrālieši "neierodas" uz spēli

"FaZe" ir viena soļa attālumā, lai iegūtu leģendas statusu, pārspējot Brazīlijas "paiN". Solīdā sniegumā iegūta uzvara, bet spēles gaita gan nebija tik viennozīmīga. Helvijam un partneriem, tā vien šķita, ka doties atpūtā varēs laicīgi, bet no tik drošā rezultāta uz tablo (14-8) mača liktenis tika izlemts tikai pašā spēles galā (16-12). Abas Baltijas zvaigznes broky un ropz atzīmējās ar augstākajiem reitingiem savā komandā. Iepretī  "FaZe" performancei austrālieši "Grayhound" saviem sekotājiem sagādāja traģēdiju, kam īstenībā vajadzēja notikt jau pirmajā spēlē pret "FORZE". "Apeks" - virknējums kur darbojās lietuvietis jL, burtiski atstāja sausā savus pretiniekus, uzvarot "Grayhound" ar (16-0). Pēc pirmās dienas rezultātiem varam teikt, ka visas trīs Baltijas valstis ar vienu kāju jau ir iekāpušas "Legends Stage" posmā, bet viss vēl var mainīties.

Mongoļi apgāž prognozes, spoži spīd jaunā zvaigzne m0NESY

Šī gada "IEM Katowice" čempioni "G2", vēl joprojām klibojot aizsardzībā, tāpat vienmērīgā ceļā apstādināja Ziemeļamerikas "Complexity" (16-9). Viena no labākajām uzbrukuma komandām kartē "Inferno" nedeva atbildes iespējas savai opozīcijai. Ar personīgo rezultātu 34-9 m0NESY turpina iemīt savu taciņu ceļā uz turnīra MVP.

Kas neizdevās atklāšanas spēlē, tas izdevās šoreiz. Mongoļi "The Mongolz" nefavorīta statusā spēja nostopēt individuāli spēcīgo "GamerLegion" sastāvu (16-11). Tas nozīmē, ka mongoļi vēl nebalansē uz naža asmens un nebūs jācīnās par izdzīvošanu nākamajā mačā. Varam novērot, ka "The Mongolz" spēles stils vēl arvien spēj sagādāt grūtības Eiropas komandām, bieži vien pielāgojoties jau tad, kad ir par vēlu.

Bez lieliem pārsteigumiem iztikām "ENCE" un "Ninjas in Pyjamas" mačā, Snappi vadītajai komandai "ENCE" pierādot, kurš ir pirmais numurs šajā cīņā, uzvarot (16-9). Lai gan uz brīdi likās, ka "Ninjas in Pyjamas" spēs aizķerties, izšķirošajos brīžos viņu pretinieks bija izveicīgāks un pieredzējušāks.

"Liquid" un "MOUZ" knapi turas virs ūdens

Šodien precīzāko sitienu zem jostasvietas saņēma komanda "Liquid". Nespējot atrast panākumu atslēgu, zaudējums arī pret Krievijas "FORZE" kartē Nuke ar (14-16). Abas komandas apmainījās ar uzvarētiem raundiem visas spēles garumā, paturot intrigu līdz pat noslēgumam. Aizsardzībā YEKINDAR un "Liquid" jau tikpat kā bija uz viļņa, izvirzoties vadībā ar (14-12), bet ar to nepietika, lai uzliktu atslēgu durvīm, pa kurām nāca iekšā "FORZE". Šāds iznākums ziemeļamerikāņus un Mareku iedzen stūrī (0-2), kas nozīmē, lai izdzīvotu turnīrā, jāgūst trīs uzvaras pēc kārtas. Tāds pats liktenis piemeklējis arī internacionālo komandu "MOUZ", kuri arī izskatās galīgi neapmierināti ar to, kas notiek serverī. Spēlētāju ķermeņa valoda spēles laikā un pēc tās rada aizdomas, ka atmosfēra varētu nebūt pati labākā. Kapitulējot ar (11-16) "OG", kuri spēlē bez pilnvērtīga kapteiņa, šis sniegums nav akceptējams. Organizācijām, kurām prognozēja relatīvi vieglu ceļu uz "Legends Stage", iespējams, ceļš aprausies jau agrīni.

Brazīlijas "Fluxo" uz Parīzes "Major" vēl galīgi nav pamodušies, jo divu spēļu laikā paspējuši uzvarēt tikai 10 raundus! Miegainā spēlē atzina komandas "Monte" pārākumu ar 8-16, un šāds rezultāts pilnībā nevienu neizbrīna. Maz ticams, ka trešajā kārtā "Fluxo" nenospiedīs "stop" modinātājam un spēs mainīt spēles gaitu.

Rezultāti pēc otrās "Challenger Stage" kārtas:

Foto: Blast.tv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu