RFS sasit septiņas bumbas tukumnieku vārtos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Emersons.
Emersons. Foto: https://www.facebook.com/fkrfs

Latvijas futbola virslīgas vicelīdere RFS otrdien 11. kārtas mačā izbraukumā ar rezultātu 7:1 (3:1) pārliecinoši uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus.

RFS labā trīs vārtus guva Emersons Deusleisānu, pa reizei izcēlās Andrejs Iličs, Dmitrijs Zelenkovs un Jovans Vlalukins, kamēr laukuma saimniekiem vārtus guva Raivis Ķiršs. Vienreiz bumbu savos vārtos ieraidīja tukumnieks Aleksandrs Butovskis.

Rīdzinieki vadību ieguva spēles astotajā minūtē, kad pretinieku vārtsargu pārspēja Emersons pēc Iliča piespēles. Puslaika turpinājumā uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru 20. minūtē Ķiršs realizēja, panākdams 1:1.

34. minūtē pēc Mikadzes Nagasavas centrējuma bumbu savos vārtos iesita Aleksandrs Butovskis. Četras minūtes vēlāk, stūra sitienu izpildot Petram Marešam, ar galvu bumbu vārtos raidīja Iličs - 3:1 RFS labā.

Otrajā puslaikā, 66. minūtē, Dmitrijs Zelenkovs ar sitienu no distances guva ceturtos vārtus viesiem, bet 77. minūtē 5:1 panāca Emersons, kurš astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām noformēja sev "hat-trick". Kompensācijas laikā mača galarezultātu 7:1 uzstādīja Vlalukins.

Turnīra tabulas augšgalā ar 29 punktiem 11 spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 25 punktiem desmit ieņem RFS, bet 20 punkti ir "Liepājai". 17 punkti 11 cīņās ir "Valmierai", 15 punkti - "Audai", 11 punkti - "Jelgavai" desmit un "Metta" komandai deviņās cīņās, astoņi punkti ir "Tukums 2000"/"Telms", bet pa sešiem - Salaspils "Super Nova" un "Daugavpilij".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu