"G2" un "ENCE" uz viļņa, par latviešiem neskaidrība. Otrā diena

Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Helvija "broky" Saukanta un komandas "FaZe" galvenais treneris RobbaN
Helvija "broky" Saukanta un komandas "FaZe" galvenais treneris RobbaN Foto: BLAST

Noskaidrotas pirmās divas komandas, kuras dosies uz "Legends Stage", tāpat arī diviem virknējumiem ceļš uz Parīzes "Accor Arena" ir beidzies. Par nožēlu vai par laimi, šajā sarakstā nav neviena latvieša, kas nozīmē, ka spēles turpinās, iespējas ir un "Liquid" vēl var atsperties. Būtiski pieminēt, ka spēles par kvalificēšanos nākamajam posmam, tāpat arī par izkrišanu, notiek mazliet citādāk - komandas cīnās līdz divām uzvarām sērijā (best of three no ang.val.).

Trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja "G2" un "ENCE", kuriem tagad dotas pāris dienas, lai atpūstos un sagatavotos jau nākamajam etapam "Legends Stage". Tieši latvietim broky bija jātiekas laukumā ar "ENCE", nespējot turpināt iepriekšējos mačos iesākto, zaudējums (1-2). Ar pārliecinošu startu Overpass kartē "FaZe" netika testēti pietiekami, lai salūztu savā aizsardzībā. Līdzīgi kā pret "paiN", tikai mača izskaņā Helvija vīri pielika punktu pirmajai kartei. Atlikušajās divās kartēs Nuke un Anubis noteikumus diktēja "ENCE".

Droši var atzīt, ka tieši viņi ir melnais zirdziņš šajā čempionātā, uzņemot apgriezienus ar katru izspēli. Šis pretinieks "FaZe" komandai jau vēsturiski nav bijis tas parocīgākais, bet nav iemesla nolaist rokas.

Zvaigžņotais "G2" bez problēmām apspēlēja "Apeks" (2-0). Rezultāts jautājumus neprasa, taču "Apeks" komandai vēl būs divas spēles kurās var nopelnīt biļeti uz "Legends Stage". Šajā cīņā austrālietis "jks" atzīmējās ar augstāko reitingu, pietuvojoties savai "IEM Katowice" formai.

Spēlētāji apmainās ar nelaipnībām, "MOUZ" tiek izpostīti

Interesantu dueli redzējām rīta pusē starp Krievijas "FORZE" un "Monte", kuru pārstāv 4 ukraiņi (komandas treneris diemžēl nevarēja ierasties uz šo čempionātu). Solījās būt izklaides pilns mačs, bet "FORZE" sakāva savu opozīciju vienos vārtos (16-6). Nevienam nav noslēpums, ka šī brīža politiskā situācija ir izveidojusi saspīlētas un jautājumu pilnas situācijas sabiedrībā, tāpat arī šajā kontekstā. Pēc spēles komandas ne tikai nesarokojās, bet arī sociālajā medijā Twitter abu organizāciju pārstāvji, nekaunoties no publikas, izrādīja savas antipātijas viens pret otru.

Foto: Ekrānšāviņš

Bēdīgas ziņas visiem "MOUZ" atbalstītājiem, jo turnīrs viņiem ir beidzies pāragri. Tik ļoti neizteiksmīgu performanci fani nav redzējuši sen. Uz papīra diezgan "kraukšķīgs" materiāls skatītājiem, jo pretinieks bija "GamerLegion", kuru kapteinis siuhy iepriekš reprezentēja tieši "MOUZ" akadēmijas kodolu. Nedrīkst nepieminēt, ka tieši trīs bijušie "MOUZ" akadēmijas pārstāvji šobrīd spēlē "MOUZ" pamatsastāvā, tāpēc šis mačs deva nostalģiskas sajūtas ikvienam. Arī "GamerLegion" snaiperis acoR pirms kāda laika strādāja savu pretinieku labā, bet tieši siuhy un acoR kompozīcija izrādījās pārāka (2-0).

Nindzjas parāda raksturu, "paiN" veikuši uzlabojumus

Zviedrijas organizācijas "Ninjas in Pyjamas" komanda pierādīja savu sīkstumu, atspēlējot (4-11) deficītu pret "OG". Abi dalībnieki atrādīja spēcīgu uzbrukumu, jo tieši šajās spēles daļās tās bija visveiksmīgākās. "OG" nometnē pēc spēles varēja novērot pilnīgu sašutumu, un ne bez iemesla. Nindzjas guva panākumu papildlaikā (19-17), izcīnot savu otro uzvaru šajā turnīrā.

Brazīlijas "paiN" iedzinuši stūrī vēl vienu Ziemeļamerikas komandu "Complexity". Salīdzinot ar iepriekšējo dueli pret "FaZe" kartē Nuke, šodien jau brazīlieši izskatījās daudz drošāk. Šis triumfs (16-4) pietuvina "paiN" vienu soli tuvāk nākamajam etapam, kamēr "Complexity" cīnīsies par izdzīvošanu jau rītdien.

"Liquid" par mata tiesu, "Grayhound" vakardiena netraucē

Iepriekš jau minējām, ka YEKINDAR un "Liquid" nonākuši neapskaužamā situācijā, bet otrās dienas pretinieks šķita, ka nebūs nekāds šķērslis. Tieši otrādi, šī brīža "Paris Major" vājākā komanda "Fluxo" tomēr bija spējīga iekost pat tādiem grandiem kā "Liquid". Pirmo mapi Nuke latvieša pārstāvētā komanda zaudēja (11-16), liekot domāt, ka tuvojamies milzīgai katastrofai. Lai gan otro karti izcīnīja godam (16-14), tā norisinājās līdz pat pašai pēdējai sekundei, esot pārākiem tikai par diviem raundiem. Noslēgums arī nervus kutinošs (16-13), par mata tiesu izglābjoties, bet uzvarot sērijā 2-1. Aizvien "Liquid" nespēj rast atbildi, lai kļūtu stabilāki un laukumā izskatītos tiešām kā pasaules septītais numurs. Pēc spēles intervijā Mareks atklāja, ka šobrīd lielākā problēma ir spiediens un individuālās kļūdas, ar kurām komanda nespēj tikt galā. Tāpat arī esot pietrūkušas emocijas, kas parādījās tikai pēdējās divās kartēs.

Priecājamies, ka YEKINDAR ar komandu izdzīvo un nopelna vēl vienu dienu turnīrā.

Austrālijas "Grayhound" vakar iegāja vēsturē, zaudējot (0-16) pret "Apeks", un tā bija tikai trešā reize, kad šādu rezultātu esam novērojuši "Major" čempionātu ciklā. Bet tas viņiem netraucēja, parādot, ka vakardiena ir bijis misēklis un neko nenozīmē. Ļoti pārliecinošā sniegumā, atstājot "The Mongolz" otrajā lomā, uzvara kartē Nuke (16-10).

Rezultāti pēc otrās dienas
Rezultāti pēc otrās dienas Foto: Ekrānšāviņš
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu