Abus latviešus redzēsim vēl, palikusi viena Brazīlijas komanda. Ceturtā diena

Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis
Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis Foto: BLAST

Ceturtajā "Challengers Stage" dienā komandas aizvadīja noslēdzošās šīs kārtas spēles, lai noskaidrotu kam piederēs atlikušās trīs biļetes uz "Legends Stage". Lielu pārsteigumu gan nebija, neatstājot mums vietu parunāt par lielām sensācijām vai kādu kurš pamatīgi izgāzies.

Diena iesākās ar Krievijas "FORZE" un internacionālo "GamerLegion" dueli. Kamēr "FORZE" šajā turnīrā ir likuši manīt par savu nestabilitāti gandrīz katru spēli, turpretī "GamerLegion" kopš pirmajiem diviem zaudējumiem ir sākuši performēt kvalitatīvi un pārliecinoši.

Krievijas komandas kapteinim "Jerry" jau trešo "Major" čempionātu pēc kārtas neizdodas kvalificēties uz "Legends Stage", paliekot bešā ar konta izrakstu: 2 uzvaras un 3 zaudējumi. Divās tuvās kartēs (16-12 un 16-13) "GamerLegion" aizsūtīja uz lidostu "FORZE" spēlētājus un pirmo reizi organizācijas vēsturē viņi atzīmēsies nākamajā etapā "Legends Stage". Atzinības vērtu darbu ir izdarījis poļu kapteiņa "siuhy" sastāvs, atgūstoties šajā turnīra posmā no (0-2 uz 3-2), tieši viņš bija pamanāmākais spēlētājs dueļa otrajā kartē.

Lai atgrieztos atpakaļ ierindā, "GamerLegion" šajā gājienā sarūgtināja "MOUZ", "OG", un "FORZE" sastāvus. Ne tikai par negatīvo, bet arī pozitīvo Krievijas komandas kontekstā, individuāli labu čempionātu aizvadīja snaiperis "zorte", piecu maču laikā iekrājot 1.33 reitingu, bet ar to šoreiz nebija pietiekami.

Brazīlijas "paiN" piedzīvoja fiziskas sāpes izšķirošajā mačā pret "Monte", zaudējot (1-2). Jūs jau saprotiet uz ko šis viss velk, jo brazīliešiem iespēju bija gana, lai šo spēli aizvērtu ciet un nebūtu gulēt jāiet ar galvassāpēm. Pirms spēles, kartē Anubis komandai "Monte" bija 15 spēļu uzvaru sērija un, zinot to, ka šī karte būs atstāta rotācijā, šķita, ka vienu uzvaru jau varam atdot viņiem. Bet nekā nebija, "paiN" spēli uzsāka ļoti negaidīti un zināja uz ko ir parakstījušies, dodot iespēju savam pretiniekiem spēlēt viņu labāko karti.

Bet ar to arī visas labās ziņas par šo maču "paiN" kontekstā arī beidzās. Savā kartē bezkompromisu "zāģis" ar (1-16), kas noteikti pabojāja komandas atmosfēru uz trešo karti, kamēr "Monte" tas palīdzēja. Bijušais "NaVi" spēlētājs "sdy" (kurš arī tagad ir jaunais komandas kapteinis), atgriezīsies uz "Legends Stage" skatuves, jo lika brazīliešiem doties mājup. Pirmais numurs "Challengers Stage" ietvaros arī deva vieglāku ceļu "Monte" spēlētājiem, iepriekš uzvarot Brazīlijas "Fluxo" un Mongolijas "The Mongolz".

"Challengers Stage" pēdējo spēli nepacietībā gaidīja pilnībā visi Latvijas esporta entuziasti. Redzot vai "YEKINDAR" komandai "Liquid", izdosies pievienoties leģendām vai turnīrs aprausies agri. Protams, ka "Liquid" pretinieka loze lika pasmaidīt, bet nekad nedrīkst novērtēt pretiniekus par zemu.

Tiekoties ar Austrālijas "Grayhound", nevienam nebija jautājumu, kurš ir favorīts un kāds mača iznākums mūs visticamāk sagaida. Un tieši tā, ļoti komfortabla 2-0 uzvara sērijā nodrošināja, ka Mareku "YEKINDAR" Gaļinski kopā ar Helviju "broky" Saukantu redzēsim "Legends Stage". Uzskatāms, ka šāds sniegums priekš austrāliešiem ir daudz vairāk nekā no viņiem gaidīja, nonākot "Challenger Stage" finālmačā. Pēc spēles intervijā viens no "Liquid " līderiem "EliGE" sacīja, ka ir ļoti patīkami kvalificēties nākamajam posmam un tas pierāda, ka viņi to ir pelnījuši un viņiem ir lielas iespējas uzvarēt šajā čempionātā. Nonākot iedzinējos, ar uzkrātu (0-2) bilanci, "Liquid" komanda pēc tam pārspēja "Fluxo", "Complexity" un "Grayhound" vienības.

"Legends Stage" pirmās kārtas spēles
"Legends Stage" pirmās kārtas spēles Foto: BLAST
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu