Dārziņš komentē vārtsargu situāciju Latvijas izlasē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases treneris Lauris Dārziņš.
Latvijas hokeja izlases treneris Lauris Dārziņš. Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlase, par spīti agrajai vārtsargu maiņai pasaules čempionāta pirmajā mačā, pieturēsies pie pirms meistarsacīkstēm izstrādātā vārtu sargātāju izvēles plāna, pēc valstsvienības rītas slidošanas sacīja treneris Lauris Dārziņš.

Latvijas izlase pasaules čempionāta pirmajā mačā Rīgā piektdien ar bezierunu 0:6 piekāpās Kanādai. Jau spēles piektajā minūtē vārtsargs Ivars Punnenovs bija kapitulējis divas reizes, tāpēc viņu nomainīja kolēģis Artūrs Šilovs.

Rīta slidošanā sestdien uz ledus bija vārtsargi Punnenovs un Kristers Gudļevskis, kā arī laukuma spēlētāji Ralfs Freibergs, Roberts Mamčics, Arvils Bergmanis, Deniss Smirnovs, Renārs Krastenbergs un Ronalds Ķēniņš. Spēlētājiem vingrinājumus deva treneri Artūrs Irbe, Raimonds Vilkoits un Dārziņš.

Ņemot vērā, ka šorīt slidoja Punnenovs un Gudļevskis, mačā pret Slovākiju vārtus, visticamāk, sargās Šilovs. Tiesa, Dārziņš gan sacīja, ka pagaidām nav pilnvarots atklāt izvēlētā vārtuvīra vārdu.

Izrādās, ka arī komanda vēl no rīta nezināja, kurš vakarā stāsies vārtos. To viņiem paziņošot pēcpusdienas sapulcē. Treneri lēmumu jau bija pieņēmuši no rīta.

"Mums bija vārtsargu izvēles plāns. Joprojām ir. Jā, nerēķinājāmies, ka pret Kanādu nāksies veikt kādas rokādes jau pirmajās minūtēs, bet spēle to pieprasīja. Tomēr mēs neatkāpjamies no sākotnējā plāna. Uzticamies saviem lēmumiem un spēlētājiem," vārtsargu situāciju komentēja treneris Dārziņš.

Slovākijas izlase piektdien savā turnīra pirmajā mačā ar 2:3 piekāpās principiālajiem pretiniekiem un ģeogrāfiskajiem kaimiņiem čehiem. Dārziņš pauda, ka Slovākija pret Čehiju spēlēja pavisam citādi, nekā pēdējos gados Kreiga Remzija vadībā.

"Pēdējā laikā Latvijas izlasei bieži sanācis spēlēt pret Slovākiju. Gan olimpiskajās spēlēs, gan pārbaudes mačos. Pret čehiem viņi vakar bija nedaudz atgājuši no pēdējā laika ierastās taktikas. Mums jābūt gataviem dažādiem viņu taktiskajiem pavērsieniem. Centīsimies uzspiest savu spēles stilu. Zinām, kādu hokeju viņi iepriekš piedāvāja mačos pret mums, kā arī vakar pret čehiem. Tie ir divi diametrāli pretēji stili. Domāju, ka šodien pret Latviju viņi varētu atgriezties pie sev zināmās manieres," komentēja Dārziņš.

Mačs sāksies plkst.20. 20, tiešraidē to pārraidot Latvijas Televīzijas 7. kanālam.

Rīgā sestdien cīnīsies arī Šveice ar Slovēniju plkst.12. 20 un Norvēģija ar Kazahstānu plkst.16. 20. A apakšgrupā Tamperē būs Francijas un Austrijas mačs, Ungārijas un Dānijas duelis, kā arī Vācijas un Somijas cīņa.

Piektdien meistarsacīkšu pirmajā spēlē Latvija ar 0:6 kapitulēja Kanādai, savukārt slovāki ar 2:3 zaudēja latviešu trešajiem pretiniekiem čehiem.

Pasaules čempionāta turpinājumā pirmdien Latvija tiksies ar Čehiju, pēc dienas pauzes 17. maijā - ar Norvēģiju, 19. maijā - ar Slovēniju, 20. maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23. maijā stāsies pretī Šveicei.

Slovāki Rīgā ieradušies ar augstā līmenī mazpieredzējušu vārtsargu līniju, bet no uzbrucējiem valstsvienībā ir tādi zināmi hokejisti kā Peters Cehlāriks, Rihards Pāniks un Pavols Regenda. Pēdējā nedēļā kļuva zināms, ka slovākiem talkā nenāks izlases vadošais aizsargs Martins Gernāts, kā viņa nespēlēšana tiek minēta trauma, taču izskanēja arī informācija, ka meistarsacīkstes viņam ies secen, jo hokejists veica pārrunas par līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību.

Abas valstsvienības iepriekšējo reizi tikās pārbaudes mačā decembrī, kad pārāki ar 6:1 bija slovāki. Pērn abas izlases cīnījās arī olimpisko spēļu turnīrā, kurā ar 5:2 uzvarēja Slovākija, bet pasaules čempionātos līdz šim pēdējā tikšanās ir 2017. gadā, kad ar 3:1 uzvarēja latvieši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu