Video ⟩ "Daugavpils" sakauj "Super Nova" un pārtrauc neuzvarēto maču sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Daugavpils" un "Super Nova" futbolisti
"Daugavpils" un "Super Nova" futbolisti Foto: Andris Kozlovskis (Optibet Virslīga)

"Daugavpils" svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas pēdējā spēlē izcīnīja uzvaru, pārtraucot astoņu neuzvarētu maču sēriju.

Daugavpilieši viesos ar rezultātu 4:0 (3:0) pārspēja Salaspils "Super Nova".

Pēc spēlētām sešām minūtēm viesus vadībā izvirzīja Viljams Mukvele, bet vēl pēc 14 minūtēm 2:0 panāca Dāvis Cucurs. Tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, 31.minūtē trešos "Daugavpils" vārtus guva Valerijs Afanasjevs.

Pēc spēlētas pusstundas otrajā puslaikā Salaspils komandas rindās Artūrs Ļotčikovs nopelnīja otro dzelteno kartīti un atstāja mājiniekus mazākumā. Spēlējot vairākumā, Ervīns Piņaskins ceturto reizi lika laukuma saimnieku vārtsargam kapitulēt, rezultātam kļūstot 4:0 daugavpiliešu labā.

"Super Novai" šis bija sestais zaudējums pēc kārtas, kamēr Daugavpils vienība pirms uzvaras pār salaspiliešiem nespēja tikt pie panākuma astoņos pēdējos mačos.

Pirmā apļa savstarpējā spēlē ar 3:0 uzvarēja "Daugavpils".

Jau ziņots, ka piektdien "Riga" viesos ar rezultātu 4:0 pārspēja "Liepāju", bet "Valmiera" mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Audu", kamēr svētdien galvaspilsētas komandas RFS un "Metta" savos laukumos attiecīgi ar 4:0 uzvarēja "Jelgavu" un ar 3:2 guva virsroku pār "Tukums 2000"/"Telms vienību.

Turnīra tabulas augšgalā ar 32 punktiem 12 spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 28 punktiem ieņem RFS, bet 20 punkti 11 mačos "Liepājai". 18 punkti ir "Valmierai", 17 punkti - "Metta" komandai, bet 16 - "Audai". Tālāk 11 punkti ir "Jelgavai", bet tabulas lejasgalā deviņi punkti ir "Daugavpilij", astoņi punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, kamēr "Super Nova" iekrājusi sešus punktus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu