YEKINDAR spēlēs arēnā, broky sarežģīta situācija

Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Helvijs "broky" Saukants
Helvijs "broky" Saukants Foto: BLAST

Rit trešā diena "Legends Stage" ietvaros, un katram no mūsu latviešiem situācija krasi atšķiras. Mareka "Liquid" šī posma laikā jutušies komfortabli, uzsvaru liekot uz kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm lielajā arēnā, kamēr Helvijam un "FaZe" kopumā jāgūst trīs uzvaras pēc kārtas, lai izdzīvotu turnīrā.

broky izdzīvo kosoviešu pārbaudījumā

No ļoti mierīgās dzīves "Challenger Stage" laikā līdz stresainam "Legends Stage". "FaZe" šo etapu iesāka ar zaudējumu Dānijas "Heroic", kas šobrīd atrodas pasaules ranga augšgalā, tāpēc kaut ko pārmest viņiem būtu nepareizi. Otrā spēle šokēja skatītājus, ekspertus un pašus dalībniekus. Helvijs ar biedriem kapitulēja Apvienotās Karalistes pastarītei "Into The Breach", kuru liela daļa uzskatīja par šī posma vājāko komandu.

Pēc šī zaudējuma "FaZe" komanda vairs nav atstājusi vietu kļūdām, kas nozīmē, ka tai jāgūst iepriekš minētās trīs uzvaras pēc kārtas. Divas no tām jau ir broky kontā, bet tas nenāca viegli. Polijas uzlecošajām zvaigznēm "9INE" diemžēl turnīrs jau ir beidzies, un tieši viņi bija "FaZe" ķīlnieki. Pirmajā spēlē par izdzīvošanu "FaZe" bez problēmām apstādināja poļus ar 2-0, bet šodienas mačā kosovieši "Bad News Eagles" lika atgādināt, ka atkāpšanās ceļa nav. Mača sākums atvērās ar "FaZe" izvēlēto karti Overpass, un šķita, ka spiediens ir sasniedzis un ņēmis virsroku pār Helvija nometni.

Neizteiksmīgais sniegums un zaudējums vienos vārtos (3-16) lika domāt, ka kosovieši aizskries līdz galam ar šo spēli, bet "FaZe" šis nav pirmais rodeo.

Nākamās divas kartes meklēja uzvarētāju papildlaikā un ļoti tuvā cīņā (19-17 un 16-14), bet par dažiem centimetriem "FaZe" bija izveicīgāki un pārāki, kas nozīmē, ka tagad ir jāgūst trešā uzvara, lai mēs viņus redzētu arēnā. Skatoties paralēlo spēļu rezultātus, skaidrs ir tas, ka viegls pretinieks pēdējā "Legends Stage" mačā nebūs.

"Liquid" redzēsim uz lielās skatuves

Atšķirībā no "Challenger Stage", šajā čempionāta posmā YEKINDAR komandai "Liquid" ir veicies manāmi labāk, neatkarīgi no tā, ka šajā etapā ir spēcīgāka opozīcija. Ir jūtams, ka "Liquid" ir iespēlējušies un sāk uzņemt formu tieši tad, kad tas ir nepieciešams visvairāk. "Legends Stage" atklāšanas spēlē komfortabla uzvara pret Polijas "9INE", kam sekoja pārsteidzoši viegls triumfs pret "s1mple" un "Natus Vincere". Protams, "Liquid" bija kārtīgi sagatavojušies un neviena spēle "Major" čempionātā nav viegla, bet Ukrainas zvaigznēm "Liquid" uzbrukums sagādāja pamatīgas problēmas.

Šīs divas uzvaras nodrošināja "Liquid" to, ka atlikušajās trīs spēlēs viņiem būs iespēja cīnīties par ceļazīmi uz arēnu. Pirmā iespēja netika izmantota pret dāņu "Heroic", kur tikai pašās sērijas beigās, trešajā kartē, "Heroic" izdevās izcīnīt uzvaru. Nevarēja just, ka "Liquid" pēc "Heroic" mača būtu nolaiduši rokas, to varēja novērot gan pēc spēles, gan arī šī vakara performancē. Mareku "YEKINDAR" Gaļinski mēs redzēsim uz "Accor Arena" skatuves. "Liquid" pretī stājās "Into The Breach", kuri ir sagādājuši ne vienu vien pārsteigumu gan šajā "Major", gan kvalifikāciju cikla laikā. "Liquid" izvēlētajā kartē Overpass uzvarētājs tika noskaidrots tikai papildlaikā (19-17), pakutinot nervus visiem Mareka un "Liquid" faniem.

Spriežot pēc rezultāta (16-9), Ziemeļamerikas komandai daudz ērtāk un patīkamāk bija spēlēt pretinieka laukumā Anubis, kur "Liquid" zaudēja tikai deviņus raundus, bet sērijā izcīnīja uzvaru ar 2-0. Tas gan nenozīmē, ka "Into The Breach" vienībai ir jālido atpakaļ uz Londonu, jo pēdējā iespēja viņiem sekos rītdien. Pēdējā reize, kad "Liquid" aizcīnījās līdz TOP8 "Major" čempionātu ietvaros, bija 2019. gadā, kad redzējām viņus uz skatuves Vācijā, Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu