Video ⟩ Jokičs kaldina "Nuggets" uzvaru Rietumu konferences fināla ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigžņu duelis - Nikola Jokičs pret Entoniju Deivisu
NBA zvaigžņu duelis - Nikola Jokičs pret Entoniju Deivisu Foto: AP/Scanpix

Ar uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Rietumu konferences finālu otrdien uzsāka Denveras "Nuggets", kas savā laukumā sērijas pirmajā mačā ar 132:126 (37:25, 35:29, 34:38, 26:34) pārspēja Losandželosas "Lakers" vienību.

Savu kārtējo "triple double" uzvarētāju rindās sakrāja Nikola Jokičs, kurš guva 34 punktus, izcīnīja 21 atlēkušo bumbu zem groziem un atdeva 14 rezultatīvas piespēles. Vēl 31 punktu uzvarētāju labā guva Džamals Marejs, bet 21 punktu pievienoja Kentaviuss Koldvels-Poups.

"Lakers" no zaudējuma neglāba arī Entonija Deivisa 40 punkti un desmit bumbas zem groziem. 26 punktus viesu rindās guva Lebrons Džeimss, bet 23 - Ostins Rīvzss.

"Nuggets" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 4-1 pieveica Minesotas "Timberwolves", bet otrajā kārtā ar 4-2 pārspēja Fīniksas "Suns", konferences finālā iekļūstot pirmo reizi kopš 2020.gada, kad zaudēja tieši "Lakers".

Tikmēr "Lakers" šīs sezonas izslēgšanas spēles iesāka ar uzvaru 4-2 pār Memfisas "Grizzlies", bet otrajā kārtā ar 4-2 pieveica pagājušā gada čempionus Goldensteitas "Warriors". Arī "Lakers" konferences finālā pēdējo reizi spēlēja 2020.gadā, toreiz pieveicot "Nuggets" ar 4-1 un vēlāk izcīnot savu 17. un pagaidām pēdējo titulu.

Sērijas otrā spēle notiks ceturtdien turpat Denverā.

Tikmēr Austrumu konferences fināls sāksies trešdien un tajā tiksies Maiami "Heat" un Bostonas "Celtics".

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas "Warriors" vienība, kas finālā ar 4-2 pārspēja Bostonas "Celtics" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu