Riverss atlaists no "76ers" komandas galvenā trenera amata

CopyDraugiem X Whatsapp
Doks Riverss
Doks Riverss Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Filadelfijas "76ers" otrdien paziņoja par komandas galvenā trenera Doka Riversa atlaišanu.

Riverss tika atlaists pēc zaudējuma Bostonas "Celtics" NBA izslēgšanas spēļu turnīra ceturtdaļfinālā, sērijā piekāpjoties ar 3-4.

Slavējot Riversa komandā paveikto triju sezonu laikā, "76ers" basketbola operāciju prezidents Derils Morijs paziņoja, ka pēc "iespējas pārdomāt kluba sezonu" tika nolemts, ka "ir nepieciešamas noteiktas izmaiņas, lai veicinātu mūsu mērķus cīnīties par čempionu titulu".

2020. gada 2. oktobrī Riverss tika nosaukts par 25. pēc kārtas galveno treneri "76ers" kluba vēsturē.

Filadelfijā Riverss triju sezonu laikā pamatturnīrā sasniedza bilanci 154-82, bet izslēgšanas spēlēs nemainīgi tika zaudēts ceturtdaļfinālā.

Šosezon "76ers" pamatturnīrā uzvarēja 54 no 82 spēlēm, sasniedzot trešo labāko bilanci Austrumu konferencē un visā līgā.

Riverss šosezon ir jau trešais atlaistais NBA klubu treneris, kurš kļuvis par mēneša labāko treneri līgā. Turklāt viņš šādu godu kā vienīgais izpelnījies divreiz, Austrumu konferencē uzvarot šajā nominācijā janvārī un marta un aprīļa vērtējumā.

Pēc zaudējuma izslēgšanas spēļu otrajā kārtā aizvadītās nedēļas nogalē no darba tika atbrīvots Fīniksas "Suns" galvenais treneris Montijs Viljamss, kurš bija labākais līgas treneris Rietumu konferencē oktobra un novembra vērtējumā, bet pēc zaudējuma pirmajā "play-off" kārtā šāds liktenis piemeklēja arī Milvoki "Bucks" treneri Maiku Būdenholzeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu