Foto ⟩ Riteņbraucējs Toms Skujiņš izcīna otro vietu "Giro d'Italia" posmā (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš ceturtdien izcīnīja otro vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 12.posmā, otro reizi šī gada Itālijas tūrē kāpjot uz goda pjedestāla.

Skujiņš lielu daļu posma pavadīja dienas atrāvienā un finiša spurtā piekāpās tikai vācietim Niko Dencam ("BORA - hansgrohe"). Pirms piektdien gaidāmā kalnu posma līderpozīciju kopvērtējumā saglabāja brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers"), kurš finišēja kopā ar tuvākajiem konkurentiem.

Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušajā nedēļā notikušajā ceturtajā posmā latvietis izcīnīja trešo vietu, vēl divos posmos finišējot pirmajā desmitniekā. Pēc 12 posmiem Skujiņš kopvērtējumā ieņem 24.vietu, kas ir augstākā pozīcija no "Trek - Segafredo" riteņbraucējiem.

Šajā posmā riteņbraucēji mēroja 185 kilometrus, pārvarot vienu trešās un vienu otrās kategorijas kāpumu.

Pēc apmēram pirmajiem 50 kilometriem Skujiņš bija 30 vadošo riteņbraucēju grupā, kas tobrīd apsteidza peletonu par nepilnām trīs minūtēm, savukārt pēc tam viņš aizbrauca atrāvienā ar trīs citiem riteņbraucējiem, iekrājot pār sekotājiem vispirms apmēram minūti lielu pārsvaru, kas pēc tam pieauga līdz divām minūtēm.

Pēdējā kāpuma smaili, kas bija nepilnus 28 kilometrus pirms finiša, Skujiņš sasniedza kopā ar Dencu un austrālieti Sebastianu Berviku ("Israel - Premier Tech"). Skujiņš bija pirmais kalnu starpfinišā un Kalnu karaļa vērtējumā pakāpās uz piekto vietu.

Pēc Denca atrāviena mēģinājuma uz brīdi Berviks atpalika no līderu dueta, bet deviņus kilometrus pirms finiša vadošā trijotne atkal apvienojās. Nepilnus 200 metrus pirms finiša spurtu uzsāka Dencs, kurš svinēja uzvaru, viņam sekoja Skujiņš, bet trešais bija Berviks. Dencs un Skujiņš posmu beidza četrās stundās 18 minūtēs un 11 sekundēs, bet Berviks zaudēja trīs sekundes.

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28.maijā Romā.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Džeijs Hindlijs, kļūstot par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kuram izdevies uzvarēt prestižā velobrauciena kopvērtējumā.

Latvijas braucējiem lielākais sasniegums ir Pjotra Ugrjumova kopvērtējumā izcīnītā otrā un trešā vieta attiecīgi 1993. un 1995.gadā. Uzvaru etapā 1999.gadā izcīnīja Romāns Vainšteins, kamēr uz goda pjedestāla ir kāpis arī Andris Naudužs, kurš 2004.gadā bija trešais vienā no etapiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu