Putins uzdevis Krievijas sporta amatpersonām atgriezt Padomju Savienības tradīcijas (15)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: AP/Scanpix

Smagos noziegumos apsūdzētais Krievijas diktators Vladimirs Putins pāris nedēļas pēc 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm piedāvājis sarīkot "Pasaules draudzības spēles", kurās piedalītos BRICS asociācijai piederošās valstis.

Saskaņā ar Krievijas plānu sacensībās piedalītos Brazīlija, Krievija, Indija, Ķīna un Dienvidāfrika.

Portāls "Inside The Games" raksta, ka Putins premjerministram Mihailam Mišustinam devis rīkojumu līdz 1. jūlijam, lai viņš veiktu visas nepieciešamās darbības sacensību organizēšanai.

Maija sākumā Putins apsūdzēja starptautisko sporta organizāciju amatpersonas par kaitējuma nodarīšanu olimpiskajai kustībai un uzsvēra, ka sportam ir jābūt saiknei starp valstīm un cilvēkiem, īpaši konfliktu laikā.

Iniciatīva rīkot sacensības nākusi no Krievijas sporta ministra Oļega Maticina, kurš par šādu ideju izteicās jau martā.

Pašlaik gan nav skaidri zināms, vai krievi un baltkrievi varēs piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nāca klajā ar rekomendācijām, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti būtu jāatgriež starptautiskajās sacensībās kā neitrāli sportisti.

Krievijas ideja acīmredzot ir aizgūta no 1984. gada "Sadraudzības spēlēm", kurās piedalījās Padomju Savienība un astoņas tās sabiedrotās, kuras boikotēja Losandželosas olimpiskās spēles.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu