Dārziņš: Ar taupīšanos pie rezultāta netiksim

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases treneris Lauris Dārziņš.
Latvijas hokeja izlases treneris Lauris Dārziņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja izlase piektdienas pasaules čempionāta mačā pret Slovēniju nedrīkst taupīt spēkus, jo tad vēlamo rezultātu nesasniegt, pēc rīta slidošanas žurnālistiem sacīja viens no mājinieku valstsvienības treneriem Lauris Dārziņš.

Spēle pret Slovēniju sāksies plkst. 16.20, tiešraidē to pārraidot kanālam LTV7. Slovēņi līdz šim pamatlaikā zaudējuši visās četrās aizvadītajās spēlēs.

Lai gan ceturtdienas vakarā Slovēnijas izlase ar 2:6 zaudēja Čehijai, līdz pat mača pamatlaika ekvatoram slovēņi bija vadībā ar 2:0. Arī Latvijas izlases treneri vēroja šo spēli, nelolojot ilūzijas, ka pret slovēņiem spēle būs viegla.

"Neesam šokēti, ka slovēņi rāda saturīgu sniegumu. Viņiem tomēr spēlētāju kvalitāte ir pietiekama. Vēl viens pluss viņiem ir tas, ka daži virknējumi ikdienā arī klubā spēlē kopā. Var just, ka tur ir ķīmija. Mēs arī esam pārliecināti par to, ko darīsim. Vakar bija atjaunošanās diena, esam sakrājuši spēkus. Slovēņi vakar spēlēja, bet mums enerģija ir sakrāta. Šī enerģija jāliek lietā, nav ko taupīties. Ar taupīšanos pie rezultāta netiksim. Nav nekādas nenovērtēšanas. Apzināmies, ka slovēņi rāda labu sniegumu," sacīja treneris Dārziņš

"Vēl domāsim, vai spēles laikā sūtīsim kādu maiņu pret kādu viņu virknējumu. Pret čehiem mēs tā darījām, bet pret norvēģiem ne. Sapulcē izlemsim. Akcents būs uz mūsu spēli. Mēģināsim parādīt to labāko, uzspiest savu spēli, piespiest viņus kustēties. Ja viņi atpaliks, varbūt iegūsim skaitliskos vairākumus."

Sestdien Latvija tiksies ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē otrdien stāsies pretī Šveicei.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem, ar 0:6 piekāpjoties Kanādai un 1:2 - Slovākijai, bet pirmdien pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē ar 4:3 papildlaikā tika uzvarēti čehi un trešdien tika izcīnīts vēl viens panākums - 2:1 pār Norvēģiju. Slovēnija līdz šim piedzīvojusi tikai zaudējumus - 0:7 pret Šveici, 2:5 pret Kanādu, 0:1 pret Norvēģiju un 2:6 pret Čehiju, tiesa, mačā ar čehiem vadība tika izlaista no rokām tikai trešajā periodā.

Ar 12 punktiem četrās spēlēs pirmo vietu apakšgrupā ieņem Šveice, 11 punktus guvusi Kanāda, desmit punkti ir Čehijai, bet ceturtā ar pieciem punktiem ir Latvija. Aiz mājiniekiem ar četriem punktiem ir Slovākija un Norvēģija, divus punktus guvusi Kazahstāna, bet bez punktiem četrās cīņās ir Slovēnija.

A apakšgrupā līdere ar 12 punktiem četrās spēlēs ir ASV, 11 punktus sakrājusi Zviedrija, astoņi punkti ir Dānijai, bet septiņi - Somijai. Četri punkti ir Francijai, trīs - Vācijai, divus punktus iekrājusi Ungārija, bet viens punkts ir Austrijai.

Latvijas un Slovēnijas izlases pasaules čempionātos tikušās četras reizes, no kurām trīs uzvarējusi Latvija. Pēdējā tikšanās bija pirms 12 gadiem, kad pārāki ar 5:2 bija slovēņi.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu