Bahs liek noprast, ka vēlas olimpiskajās spēlēs redzēt agresorvalstu sportistus (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs kārtējo reizi devis mājienu, ka vēlas atļaut 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas.

Martā SOK Izpildkomiteja lēma, ka sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas ir jādod iespēja atgriezties starptautiskajās sacensībās kā neitrāliem sportistiem. Lai arī lēmums par Parīzes olimpiskajām spēlēm nav pieņemts, Bahs, kuram ir biznesa intereses Krievijā, ir viennozīmīgi par šādu soli. 

"SOK rekomendācijas paredz, ka visu valstu sportistiem jāļauj piedalīties [olimpiskajās] kvalifikācijas sacensībās, kas jau notiek. Ceru, ka daudzas apakšvienības piekritīs mūsu ieteikumam," vēsta Krievijas propagandas aģentūra TASS, atsaucoties uz Baha teikto. 

"Priecājos, ka saņēmu atbalstu šajā ziņā no Bulgārijas prezidenta Rumena Radeva. Viņš, tāpat kā mēs, vēlas, lai olimpiskajās spēlēs varētu piedalīties visu 206 nacionālo olimpisko komiteju sportisti," piebilda Bahs. 

Krievijas un Baltkrievijas sportisti no starptautiskām sporta sacensībām tika izslēgti pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pagājušā gada februārī. Dažas starptautiskās federācijas gan ļāvušas krieviem un baltkrieviem sacensībās atgriezties.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu